Gå til sidens hovedinnhold

Disse stjernene kan bli borte én måned

Chelsea, Arsenal og Manchester City blant klubbene som rammes.

Avreisen til afrikamesterskapet nærmer seg. Det kan i ytterste konsekvens bety at klubber må klare seg uten nøkkelspillere i én måned.

21. januar starter Afrikamesterskapet i fotball i Ekvatorial-Guinea og Gabon. Allerede 11. januar samles troppene til de ulike nasjonene for å forberede seg til turneringen.

Finalen spilles ikke før 12. februar, hvilket betyr at klubbene må klare seg uten sine spillere i opp mot en måned. I verste fall betyr det fem seriekamper i England.

Champions League sparkes i gang igjen 14. februar, mens Europaligaen starter 16. Dette kan også bli et problem for klubber som Chelsea, Arsenal og Manchester City.

Håper å utsette avreisen
City-manager Roberto Mancini uttalte etter Citys seier mot Liverpool tirsdag at han kommer til å savne midtbanedirigent Yaya Touré den neste måneden.

Kolo og Yaya Touré skal etter planen møte til forberedelser med Elfenbenskysten 11. januar, men Yaya håper at avreisen kan utsettes.

- I resten av Europa er det spilleopphold i januar, så det er ikke noe problem å møte tidlig. Men her er det ikke slik. Kampprogrammet er tett. Forhåpentligvis kan vi reise ned 16. eller 17. januar. Turneringen starter uansett ikke før den 21., sier Yaya Touré til nettsteder Goal.

Dersom ønsket går i oppfyllelse, rekker han å få med seg den første av Citys ligacupsemifinaler mot Liverpool. Kanskje rekker han også seriekampen mot Wigan – som er satt opp som mandagskamp (16. januar).

I tillegg til City er Arsenal og Chelsea rammet av denne turneringen. Arsenal må unnvære Gervinho og Marouane Chamakh – førstnevnte har vært fast misbruker av Arsenals sjanser denne sesongen, mens sistnevnte som regel varmer benken.

Chelsea mister Didier Drogba og Salomon Kalou.

Tøft for Newcastle
Også Newcastle vil gå en tøff periode i møte. Klubbens desiderte storscorer Demba Ba kommer til å være en viktig bidragsyter for Senegal. Også midtbanesliter Cheick Tioté forsvinner – han deltar for Elfenbenskysten.

Ba har gjort imponerende 14 seriemål på 18 kamper denne sesongen.

QPR og Wigan har også afrikanske spillere som forsvinner. Adel Taarabt og Armand Traoré spiller for henholdsvis Marokko og Senegal. Mens Wigan mister Mohamed Diamé til fordel for Senegal. Midtstopper Steve Gohouri kan også bli innkalt til Elfenbenskystens tropp i siste liten.

Samtidig ser årets mesterskap ikke ut til å være den verste for engelske klubber i sin helhet. Verken storheter som Nigeria, Sør-Afrika, Egypt, Kamerun, Togo eller Kongo deltar i årets mesterskap av ulike årsaker.

Her er hele lista:
Arsenal: Gervinho (Elfenbenskysten), Marouane Chamakh (Marokko)
QPR: Adel Taarabt (Marokko), Armand Traoré (Senegal)
Wigan: Mohamed Diamé (Senegal), Steve Gohouri (Elfenbenskysten, reserve)
Newcastle: Demba Ba (Senegal), Cheick Tioté (Elfenbenskysten)
Manchester City: Kolo Touré (Elfenbenskysten), Yaya Touré (Elfenbenskysten)
Chelsea: Salomon Kalou (Elfenbenskysten), Didier Drogba (Elfenbenskysten)

Reklame

Shoppingfesten fortsetter - Sjekk søndagens Black Weekend-salg