*Nettavisen* Sport.

Disse vinner Nettavisen-prisen 2015: - En stor ære

BEST: Iver Fossum, Bob Bradley og Ole Selnæs vant Nettavisen-prisen 2015. Fossum som årets unge spiller, Bradley som årets trener og Selnæs som årets spiller i Tippeligaen. Foto: Paul Weaver / Egil Sande (Nettavisen)

Her er Nettavisens utvalgte.

24.10.16 12:29

BÆRUM/DRAMMEN/TRONDHEIM (Nettavisen): Det har vært en lang og innholdsrik tippeligasesong, og det er på tide å gi honnør til dem som fortjener det.

Tradisjonen tro deler vi ut «Nettavisen-prisen» i tre kategorier:

- Årets spiller i Tippeligaen.

- Årets unge spiller i Tippeligaen.

- Årets trener i Tippeligaen.

LES OGSÅ: Disse vant Nettavisen-prisen i 2014

Den siste uken har vi reist rundt i landet og delt ut priser til det vi mener er tre verdige vinnere.

De kommende dagene kan du lese intervjuer med prisvinnerne på Nettavisen.no.

Juryen har bestått av Nettavisens sportsredaksjon.

Enig eller uenig? Diskuter gjerne i kommentarfeltet eller på våre Facebook-sider.

ÅRETS SPILLER:
Ole Selnæs (Rosenborg)

Klikk på bildet for å forstørre.

ÅRETS SPILLER: Ole Selnæs vinner Nettavisen-prisen 2015 som årets spiller. Foto: Egil Sande (Nettavisen)


Juryens begrunnelse:
21-åringen kan se tilbake på en fantastisk sesong. I det som har vært hans definitive gjennombrudd på Norges øverste nivå, har han vært arkitekt, maestro og spielführer på en og samme gang for et Rosenborg-lag som har vært fullstendig overlegent. Selnæs har gang på gang vist frem sin berømte pasningsfot, og ser muligheter med ball andre må trykke «pause» på kontrollen for å oppdage. Har tatt store steg på kort tid, og er en spennende mann å følge i tiden som kommer. Snart moden for langt større oppgaver.

Ole Selnæs om prisen:
- Det er utrolig artig, jeg blir veldig glad for at folk setter pris på det jeg gjør som fotballspiller. Det er selvfølgelig noe jeg tar med meg, og jeg blir veldig stolt, for det er mange gode spillere i Tippeligaen. Hele laget har prestert fra dag én, vi startet forrykende og holdt det gående, og for min egen del har det gått veldig bra. Det har vært en bra sesong, og det skal bli enda bedre neste år.


ÅRETS UNGE SPILLER:
Iver Fossum (Strømsgodset)

Klikk på bildet for å forstørre.

ÅRETS UNGE SPILLER: Iver Fossum vinner Nettavisen-prisen 2015 som årets unge spiller. Foto: Paul Weaver (Nettavisen)


Juryens begrunnelse:

19-åringen har vært ledestjernen for Strømsgodset i år. En slags norsk «Forrest Gump» som aldri slutter å løpe, og evner samtidig å være god med ballen i beina. Det er en imponerende kombinasjon. Fossum er mestscorende av alle sentrale midtbanespillere i Tippeligaen, noe han også vil være etter siste serierunde, og har vært hjernen bak mye av det Godset har skapt fremover på banen. Har en egen evne til å «time» løp inn i boksen, noe som gjør at han stadig kommer til store målsjanser. En moderne indreløper som kommer til å få en stor karriere hvis han fortsetter å utvikle seg.

Iver Fossum om prisen:
- Det er veldig morsomt, og en pris jeg er veldig glad for å få. Jeg er fornøyd med egen sesong. Hadde kanskje en treg start, men det har kommet seg bra. Jeg hadde ikke forventet å score så mange mål. Jeg hadde som mål før sesongen å score 7-8. Den posisjonen jeg spiller på banen gjør det veldig lett å komme til mange store målsjanser. Vi har mange innlegg, og som indreløper kan jeg komme seint inn i boks og finne de smarte rommene. Da er det lett å komme til store sjanser.

* Man kan maks være 20 år for å vinne årets unge spiller-prisen.

ÅRETS TRENER:
Bob Bradley (Stabæk)

Klikk på bildet for å forstørre.

ÅRETS TRENER: Bob Bradley vinner vinner Nettavisen-prisen 2015 som årets trener. Foto: Paul Weaver (Nettavisen)


Juryens begrunnelse:

57 år gamle Bradley hadde nesten ikke spillere å jobbe med før sesongen, men fikk sammen med Inge André Olsen stablet sammen et svært slagkraftig mannskap. En fasit som sier semifinale i cupen (røk ut etter ekstraomganger mot Rosenborg på Lerkendal) og medalje er svært imponerende, og stikk i strid med ekspertenes forhåndstips før sesongen.

Det er underholdende å se Bradley «coache» en treningsøkt. Klare instrukser, variert bruk av ros og ris og en amerikansk pondus man lett kan forstå smitter over på spillerne. Amerikaneren fikk handle råvarer for en hundrelapp, men måltidet holder Michelin-nivå. Det er nok til å vinne Nettavisen-prisen som årets trener.

Bob Bradley om prisen:
- Det er en ære, det må jeg få sagt. Og det er en anerkjennelse av arbeidet som er lagt ned av både støtteapparatet og spillerne. Jan Peder Jalland (assistenttrener) har vært min høyre hånd siden jeg kom hit, for han kjenner Stabæk inn og ut. Arbeidet han har lagt ned har vært veldig viktig, og vi har funnet en god balanse sammen. I tillegg må jeg nevne Espen Granli, som har jobbet med keeperne, og selvsagt alle spillerne. Spillerne har alltid ønsket å bli bedre, helt siden jeg kom hit med nye idéer og utfordret dem. For meg handler «Årets trener»-prisen om alt dette.

- Men jeg må også si at slike priser ikke alltid betyr så mye for meg personlig. Det handler også om respekt overfor kolleger. Når jeg ser meg rundt i Tippeligaen, ser jeg Kåre Ingebrigtsen og hans apparat i Rosenborg, de har hatt en fenomenal sesong. Jeg ser også BP (Bjørn Petter Ingebretsen, red.anm.) i Strømsgodset, som tok over laget i en tøff situasjonen. Odd fortsetter å være et godt lag, jeg kan holde på i evigheter. Det har vært en glede å bli kjent med mange forskjellige trenere i Norge.

Klikk på bildet for å forstørre.

PREMIEN: Vinnerne av Nettavisen-prisen får hver sin Hemsedal-vase i krystall, levert av Premiemagasinet. Foto: Paul Weaver (Nettavisen)


P.S:
De neste dagene kan du lese intervjuer med prisvinnerne på Nettavisen.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.