Disse vinner Nettavisen-prisen 2016

DISSE VAR BEST: Her ser du prisvinnerne av Nettavisen-prisen 2016. Fra venstre: Brann-trener Lars Arne Nilsen, Rosenborg-spiller Jonas Svensson og VIF-unggutt Sander Berge.

DISSE VAR BEST: Her ser du prisvinnerne av Nettavisen-prisen 2016. Fra venstre: Brann-trener Lars Arne Nilsen, Rosenborg-spiller Jonas Svensson og VIF-unggutt Sander Berge. Foto: Bjørn Vegar Digre (Mediehuset Nettavisen)

Her er Nettavisens utvalgte fra tippeligasesongen.

23.12.16 10:41

OSLO/BERGEN/TRONDHEIM (Nettavisen): Den siste uken har vi reist rundt i landet og delt ut priser til det vi mener er tre verdige vinnere i følgende kategorier:

 

- Årets spiller i Tippeligaen.
- Årets unge spiller i Tippeligaen.
- Årets trener i Tippeligaen.

De kommende dagene kan du lese dyptpløyende intervjuer med prisvinnerne på Nettavisen.no.

Torsdag: Lars Arne Nilsen
Fredag: Jonas Svensson
Lørdag: Sander Berge

ÅRETS SPILLER:
Jonas Svensson (Rosenborg)

VANT: Rosenborgs Jonas Svensson mottok Nettavisen-prisen 2016 og ble kåret til årets spiller. Foto: Bjørn Vegar Digre (Mediehuset Nettavisen)

Juryens begrunnelse:
23-åringen har hatt en meget sterk sesong på gullvinnerne Rosenborgs høyreback. En svært stabil spiller som aldri gjør en dårlig kamp, og Lerkendal-publikummet har blitt bortskjemt med offensive raid og løp fra den unge høyrebacken. Verdalingen har utviklet seg defensivt i år, og har spilt seg til bankers plass i den norske landslagstroppen. Har også offensive ferdigheter, noe som kom til syne flere ganger i løpet av året. Svensson noterte seg nemlig for tosifret antall målpoeng (ni assist og ett mål) i Tippeligaen, et svært sterkt tall for en forsvarsspiller. Fikk så klart også plass på Nettavisens årets lag.

Jonas Svensson om prisen:
- Det er selvfølgelig en stor ære. Det er artig å bli anerkjent, og jeg føler jeg har gjort en god sesong. Det er artig å bli lagt merke til når man spiller høyreback, for man lever litt i skyggen i enkelte deler av sesongen.

Saken fortsetter under videoen:

HTML EMBED
embedNAvideo("j2QOx-aiZlJzWM_pF8o-zw", false)

ÅRETS TRENER:
Lars Arne Nilsen (Brann)

BEST: Lars Arne Nilsen, vinner av Nettavisen-prisen 2016 som årets trener. Foto: Bjørn Vegar Digre (Mediehuset Nettavisen)

Juryens begrunnelse:
52-åringen tok et nyopprykket lag og førte dem til sølv. Det i seg selv er en meget imponerende prestasjon, men enda mer imponerende er det at han har gjort det med så å si de samme spillerne som var der under Rikard Norling. Nilsen har, til noen av konkurrentenes store irritasjon, prioritert å få Brann til å bli et bedre lag bakover på banen. Det har han klart med god defensiv organisering og fokus på mye fysisk trening. Under Nilsen har Brann blitt svært gjerrige og slapp kun inn 27 mål denne sesongen, bare slått av RBK (25). Den sindige treneren fortjener mye ros for laget han har bygget i Bergen, og måten han har gjort det på. Har fått en enhet uten de store stjernene til å fungere sammen.

Lars Arne Nilsen om prisen:
- Det er veldig hyggelig, og en anerkjennelse jeg setter veldig pris på. Det er en pris til hele teamet mitt selvfølgelig, vi jobber i lag. Jeg får ta den med inn på trenerkontoret og vise den frem til gutta, det setter sikkert de også pris på.

STORT INTERVJU: Nilsen om sin «hemmelige rådgiver»: - Legendarisk

ÅRETS UNGE SPILLER:
Sander Berge (VIF)

VANT: Sander Berge vinner Nettavisen-prisen som årets unge spiller 2016. Foto: Bjørn Vegar Digre (Mediehuset Nettavisen)

Juryens begrunnelse:
Følger i fotsporene til Martin Ødegaard og Iver Fossum som vinner av Nettavisen-prisen som årets unge spiller, og ikke se bort fra at denne unggutten også havner i en utenlandsk storklubb snart. 18-åringen er nemlig en juvel i norsk fotball, og har i svært ung alder spilt seg til bankers plass i en av Norges største klubber. Har allerede en velutviklet fysikk, men krydrer spillet sitt med en klokskap man ofte finner hos langt eldre spillere. I tillegg er han god med ballen, flink til å styre tempoet og balansere, og mye raskere enn mange har inntrykk av. Unggutten er et stort lyspunkt i en ellers trøblete Vålerenga-sesong.

Sander Berge om prisen:
- Det er en stor ære å få sånn anerkjennelse. Det er veldig gøy at folk verdsetter det jeg holder på med og synes det jeg leverer er bra. Det betyr veldig mye, og det er selvfølgelig mange andre gode spillere i Tippeligaen som også kunne fått denne. Det er stort at det er jeg som har fått denne prisen.

* Man kan maks fylle 20 år i løpet av 2016 for å kunne vinne årets unge spiller-prisen.

Juryen har bestått av Nettavisens sportsredaksjon.

Enig eller uenig? Diskuter gjerne i kommentarfeltet eller på våre Facebook-sider.

NB: Intervjuer med prisvinnerne blir publisert i dagene frem mot cupfinalen.

LES OGSÅ: Disse vant Nettavisen-prisen i 2014

LES OGSÅ: Disse vant Nettavisen-prisen i 2015

PREMIEN: Alle vinnerne får Nettavisenprisen til odel og eie. Foto: Bjørn Vegar Digre (Mediehuset Nettavisen)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.