Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Disse vinner Nettavisen-prisen 2017

VINNERE AV NETTAVISEN-PRISEN: Rosenborgs Kåre Ingebrigtsen (t.v), André Hansen (t.h) og Sarpsborg 08s Krépin Diatta stikker av med de tre prisene denne sesongen.
VINNERE AV NETTAVISEN-PRISEN: Rosenborgs Kåre Ingebrigtsen (t.v), André Hansen (t.h) og Sarpsborg 08s Krépin Diatta stikker av med de tre prisene denne sesongen. Foto: Bjørn Vegar Digre (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Sesongen er over. Her er det Nettavisen mener er årets spiller, årets unge spiller og årets trener i Eliteserien.

SARPSBORG/TRONDHEIM (Nettavisen):

Nettavisen-prisen deles tradisjonen tro ut i de tre kategoriene, og kandidatene til å vinne har vært mange.

Juryen, som har bestått av Nettavisens sportsredaksjon, har i 2017 kommet frem til følgende tre prisvinnere.

ÅRETS TRENER:

Kåre Ingebrigtsen (Rosenborg)

ÅRETS TRENER: Kåre Ingebrigtsen.

Juryens begrunnelse:
Kåre Ingebrigtsen førte i 2017 Rosenborg til klubbens tredje strake seriegull, og han gjorde det på bunnsolid vis. Selv om det «bare» ble syv poengs seiersmargin ned til Molde, var det aldri noe reell spenning om ligagullet de siste månedene.

RBK-trenerens prestasjon blir ikke mindre av at klubben satset hardt på Europa denne sesongen. Formen skulle toppes inn mot kvalifiseringen, og det fikk selvsagt påvirking på prestasjonene i ligaen frem mot sommeren, men likevel klarte trønderen å styre skuta med stødige hender på begge arenaer.

Ingebrigtsen satte denne sesongen sammen et RBK-forsvar som bare slapp inn 20 baklengsmål, det minste siden 1997, og da var det til gjengjeld fire færre kamper i ligaen. Med 57 scorede mål topper RBK også den statistikken, og det sier mye om styrkeforholdet ned til de andre lagene akkurat nå.

RBK-treneren skal også ha ros for måten han sto last og brast med Nicklas Bendtner på da det kokte som verst. Den profilerte spissen ble angrepet fra alle hold da prestasjonene uteble, men Ingebrigtsen lot seg aldri påvirke. Sakte, men sikkert har han bygget opp Bendtner til den spissen alle vet han kan være. Betalingen var at dansken ble Eliteseriens toppcorer.

Alle disse faktorene gjør at vi kårer Kåre Ingebrigtsen til årets trener i Eliteserien.

Kåre Ingebrigtsen om prisen:
- Jeg synes det er kjempeålreit å vinne, og det er en anerkjennelse av jobben vi har gjort. Det smarteste jeg har gjort er å bygge et godt trenerteam med Erik Hoftun, Hugo Pereira og Jørn Jamtfall, og dette føler jeg er en pris til alle sammen. Det har vært et bra år, sier Ingebrigtsen til Nettavisen.

LES: Stort intervju med Kåre Ingebrigtsen

ÅRETS SPILLER:

André Hansen (Rosenborg)

ÅRETS SPILLER: André Hansen.

Juryens begrunnelse:
Rosenborg-spilleren har vært fenomenal for Norges beste lag denne sesongen. Hansen er trygg i det meste han foretar seg, er naturlig autoritær og en keeper som har få eller ingen svakheter.

Denne sesongen har han vært en matchvinner for trønderne i flere kamper, og har vartet opp med en rekke glimrende redninger. Sterk bidragsyter til at RBK bare slapp inn 20 baklengsmål, det minste siden 1997.

Den tidligere Odd-, LSK- og Skeid-keeperen er ikke bare god til å stoppe skudd, han har også utviklet andre deler av spillet sitt, og er dyktig både til feltarbeid og til å sette i gang spillet bakfra. I Rosenborg, der en keeper vanligvis ikke får like mange skudd på seg som på et bunnlag, har Hansen blitt flinkere og flinkere til å lese spillet og hindre målsjanser før de oppstår.

27-åringens totalpakke som burvokter bør snart gjøre ham svært attraktiv for større klubber i utlandet.

André Hansen om prisen:
- Det er en stor anerkjennelse. Det er artig å vinne, og viser at man har gjort en god jobb. Jeg har sagt før at jeg ikke bryr meg så mye om børs og slike ting, men dette viser i hvert fall at man har gjort noe riktig over en lang sesong. Jeg setter stor pris på å vinne, og det betyr mye for meg at de som er foran meg på banen kan stole på meg. Det håper jeg de som sitter hjemme i sofaen og på tribunen også føler. De skal ikke føle seg utrygge når jeg står i mål, det er viktig for meg, sier Hansen til Nettavisen.

LES: Stort intervju med André Hansen

ÅRETS UNGE SPILLER:

Krépin Diatta (Sarpsborg 08)

ÅRETS UNGE SPILLER: Krépin Diatta.

Juryens begrunnelse:
Den 18 år gamle diamanten fra Senegal har tatt norsk fotball med storm. Har en teknikk og et rykk som er svært unorsk og kommer til å ta ham langt i fotballens verden.

Til tider har han holdt total lekestue med eliteserieforsvarere. Ti målpoeng på 14 kamper fra start er sterke tall for en 18-åring. Men det kunne vært enda mer, senegaleseren har skapt furore i flere kamper for østfoldingene uten å få betalt i mål eller målgivende pasninger.

Diatta har rett og slett vært i en egen klasse av talentene i Eliteserien denne sesongen, og det spørs om vi får glede av ham også neste sesong. Store klubber skal følge ungguttens utvikling tett.

Ikke bare er han svært talentfull, Diatta har ifølge kilder i Sarpsborg 08 også vist at han både er en målrettet og seriøs ung spiller. Totalpakka gjør at vi kårer ham til årets unge spiller i Nettavisen. Og alle de tre tidligere prisvinnerne (Martin Ødegaard, Iver Fossum og Sander Berge) har alle reist videre til større klubber i etterkant. Sjansen er stor for at det samme skjer med 2017-vinneren.

Krépin Diatta om prisen:
- Det er en stor drøm for alle unge spillere å vinne en slik pris, og det gir meg motivasjon til å jobbe hardt videre. Jeg vil også dele prisen med mine lagkamerater og trenere. Det har vært en fin sesong for min del, men jeg er ikke superfornøyd, for jeg satt en del på benken i starten. Men jeg vet jeg er ung, så jeg var tålmodig og visste at jeg ville få sjansen etter hvert, sier Diatta til Nettavisen.

* Man kan maks fylle 20 år i løpet av 2017 for å kunne vinne årets unge spiller-prisen.

LES: Stort intervju med Krépin Diatta

Juryen har bestått av Nettavisens sportsredaksjon.

DETTE VINNER DE:


LES OGSÅ: Disse vant Nettavisen-prisen i 2014

LES OGSÅ: Disse vant Nettavisen-prisen i 2015

LES OGSÅ: Disse vant Nettavisen-prisen i 2016

Årets trener 2016: Branns suksesstrener stiller tøffe krav

Årets spiller 2016: Jonas Svensson om sin store nedtur: - Slet med å se de andre i øynene

Årets unge spiller 2016: Sander Berge ble satt ut da storklubben kom på banen

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!