Dobbel fra stortalentet senket Haugesund

MATCHVINNER: Kristoffer Ajer scoret kampens to mål mot Haugesund. FOTO: NTB scanpix

MATCHVINNER: Kristoffer Ajer scoret kampens to mål mot Haugesund. FOTO: NTB scanpix Foto: Jan Kåre Ness (NTB scanpix)

17-åringen holdt hodet kaldt og satte inn to scoringer på én omgang.

30.05.15 19:21

HAUGESUND - IK START 0-2 (0-0)

I en svært underholdene kamp var det til slutt 17-åringen Kristoffer Ajer som ble matchvinner med sin tredje og fjerde scoring i Tippeligaen.

Og selv om det i snitt blir scoret 3.8 mål per kamp i snitt mellom disse lagene på elleve kamper, så var det ingen overraskelse at det ikke ble fulgt opp i dag.

Både Starts keeper Håkon Opdal og Haugesunds keeper Per Kristian Bråtveit har vært blant ligaens beste keepere så langt i sesongen, og viste også i dag solid spill.

I strålende mai-sol på i Haugesund Stadion produserte begge lag gigantsjanser, men både Matthías Vilhjálmsson og Søren Christensen sløste med mulighetene.

- Så som så omgang. Vi skaper jo en del sjanser, men det handler om å sette dem i mål, sa Haugesund-kaptein Vegard Skjærve til C More i pausen.


Andre omgang startet med et pang. Start har hatt en forferdelig Mai-måned og 17-åringen Kristoffer Ajer gjorde sitt for å rette opp det inntrykket da han sto på rett sted til rett tid da han satte inn 1-0 til Start fem minutter ut i andre omgang.

- Utrolig deilig. Endelig setter vi sjansene våre og da vinner vi, sa Ajer til C More rett etter kamp.

Også Start-trener Mons Ivar Mjelde var synes seiren var deilig og roste Ajer som han tidligere i sesongen belønnet med kapteinsbindet.

- Han er den klokeste spilleren av alle på banen, var dommen var Mjelde til C More.

Haugesund trykket litt på etter scoringen, men Opdal tok det som kom uten problemer. Etter at Haugesund presset på for scoring ble det mer rom bakover i banen. Det utnyttet Ajer til det fulle ta han plutselig ble spilt alene mot Bråtveit og trillet iskaldt inn sin andre scoring.

Haugesund klarte aldri å svare og Start klatret dermed forbi Haugesund på tabellen med bedre målforskjell.

- Vi starter bra, men så svinger det enormt og vi tar oss opp mot slutten igjen. Jeg synes vi skaper plenty til å både score ett, to og tre mål, men i dag var vi ikke effektive nok, sa Haugesund-trener Jostein Grindhaug etter kampen til C More-studio.

ET SKRITT ETTER: Starts Solomon Owello holdt Haugesund spillerne på nok avstand til at det ble tre poeng. FOTO: NTB scanpix Foto: Jan Kåre Ness (NTB scanpix)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.