Gå til sidens hovedinnhold

- Dødsfeller i fotball-VM

Et forbrukerråd i Tyskland har offentliggjort en omstridt undersøkelse av sikkerheten på de 12 forskjellige VM-arenaene. Franz Beckenbauer raser.

Fem måneder før fotball-VM begynner, blir sikkerheten på de 12 ulike stadionene betegnet som dårlig. Samtlige arenaer har store sikkerhetsmangler, heter det i rapporten, særlig hvis det skulle oppstå en situasjon med massepanikk blant fotballfansen.

Dødsfeller
Organisasjonen advarte tirsdag om at stadionene i Berlin, Gelsenkirchen og Leipzig, på grunn av dårlige eller ikke tilstedeværende fluktveier, har så betydelige mangler at de i tilfelle massepanikk vil være de reneste dødsfeller.

Det er bare arenaene i München, Hannover, Köln og Nürnberg som får karakteristikken «mindre mangler» i undersøkelsen.

Frank Beckenbauer, som leder organisasjonskomiteen til fotball-VM, raser mot rapporten.

- Jeg er møkklei av alle besserwisserne som forsøker å profilere seg på bekosning av fotball-VM, sier Beckenbauer. Han mener forbrukerrådet har peiling på ansiktskremer, olivenolje og slike ting, og at de bør holde seg til det.

- De viser ikke til noen konkrete fakta. Byggingen av stadionene ble gjort under nøye overvåking fra myndighetene. Rådet prøver bare å promotere seg selv ved å si at «hør her, vi er viktige».

Lover fest
Beckenbauer frykter at forbrukerrådet vil skade Tysklands image.

- Alt dette tøvet passer godt inn i stemningen i landet. Vi hadde aldri vunnet retten til å arrangere VM hvis alle disse klagerne hadde vært her i 2000 da Tyskland vant. Det er så man noen ganger spør seg selv: hvorfor gidder vi å holde på med dette? Men VM vil uansett bli en fantastisk fest, sier han.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar