Dødsrykte stoppet storkamp

Romas kaptein Francesco Totti diskuterer med to supportere etter at byderbyet mot Lazio ble avbrutt.

Romas kaptein Francesco Totti diskuterer med to supportere etter at byderbyet mot Lazio ble avbrutt. Foto: (APF/Scanpix)

Et rykte om at et barn var drept utenfor stadion spredte seg på Olympiastadions tribuner i pausen i lokaloppgjøret mellom Lazio og Roma søndag, og førte til at kampen ble avbrutt.

22.03.04 07:33

Det opplyser La Gazzetta dello Sport på sine nettsider.

Da spillerne kom på banen igjen for å starte 2. omgang i den målløse kampen, tok publikum ned bannerne sine og ropte at kampen ikke måtte starte.

Det ble tatt avspark og spilt et par minutter, men stemningen på tribunene var helt feil, og da en tilskuer prøvde å ta seg ut på banen, kalte dommeren Roberto Rosetti til seg lagkapteinene og avbrøt kampen. Deretter hersket det full forvirring i lang tid.

Ble ikke trodd
Speaker opplyste over høyttaleranlegget at intet galt var skjedd utenfor stadionmurene, men det ble sagt på tribunene at et barn skulle være kjørt i hjel av en politibil, og publikum trodde ikke på speakeren.

Dommeren fikk offisiell beskjed om at ingen alvorlige episoder hadde inntruffet utenfor stadion, men hans forsøk på å starte kampen igjen vant ikke gehør blant spillerne. De ga uttrykk for at de ville gå i garderoben, at de ikke ønsket å spille.

Det hersket kaotiske tilstander på banen, der diskusjoner pågikk i lang tid. Noen hadde lyst til å spille, andre hørte på publikum som krevde at kampen ikke måtte fullføres.

Ville ikke provosere
Det ble også diskutert hva slags konsekvenser det kunne få for lagene om de ikke fullførte kampen. Roma-trener Fabio Capello og Rosetti snakket i telefon med representanter for ligaen, mens sinte tilskuere utløste fyrverkeri og røykbomber.

Etter nesten en halvtime opplyste speaker at portene ville bli åpnet slik at de som ønsket det kunne forlate stadion. Noe senere gjorde dommeren det klart at kampen ikke ville bli gjenopptatt.

Adriano Galliani, lederen for Den italienske ligaen, sa til nyhetsbyrået ANSA at han beordret dommeren til avblåse kampen.

– Jeg tok avgjørelsen fordi jeg var overbevist om at det var nytteløst å spille videre. Jeg snakket med mange som var til stede, sa Galliani, som fryktet at banen i verste fall kunne invadert av illsinte tilskuere.

John Carew var reserve for Roma og kom ikke på banen i søndagens kamp.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag