*Nettavisen* Sport.

Doffen har gjenoppstått

Foto: Lien, Kyrre (SCANPIX)

Endelig er Kristofer Hæstad harmonisk, både på og utenfor banen. Hvor mye kan det løfte Vålerenga?

09.03.10 13:52

VALLE (Nettavisen): Livet har vært en berg-og-dal-bane for Kristofer Hæstad. I ungdommen ble hans korte vekst hyppig kommentert og det i lite positive vendinger, men terrieren bet tennene sammen. Snart ble han hele Sørlandets kjæledegge, og fram til han var 23 var fotballkarrieren en eneste lang opptur: Sponsorenes drømmeobjekt, landslagsspiller og etter hvert Premier League-spiller.

Les tipset: Nettavisen tipper Tippeligaen

- Motgangen har gjort meg sterk
Et uheldig tilbakespill mot Chelsea i ligadebuten gjorde at Englands-karrieren ble kortvarig, og tilbake i Norge bar det rett ned med Start. Et drøyt halvår etter Norges-returen vendte midtbanespilleren nesa mot Oslo for å få fart på karrieren, utkjørt og nedkjørt og med et haleheng av journalister på jakt etter godt konfliktstoff.

- Jeg skulle gjerne vært motgangen foruten, men samtidig har den har gjort meg sterk.

- Da jeg kom til Vålerenga var formen elendig, både fysisk og mentalt. Testene var ikke gode, og jeg var sliten av alt maset, sier Vålerenga-stjernen til Nettavisen.

«Doffen ville ikke bo med fansen» skrev Her og Nå da midtbanespilleren kjøpte seg leilighet på Frogner – uten å ha pratet med midtbanespilleren i forkant.

- Det var en utrolig slitsom tid. Jeg hadde lyst til å fokusere på det sportslige, mens media var mest opptatt av det de mente var en konflikt mellom Start og meg.

Enden på visa var at Vålerenga påla nyervervelsen medieforbud i noen uker.

- Det var deilig. Da jeg var ung var det alltid hyggelig å lese fine saker om meg selv i avisen, men nå er jeg ikke så opptatt av det lenger.

Les også: Sju kjappe: Mohammed Fellah

- Livet er topp
Nå stiller Doffen kun opp når han selv føler for det. Det er nemlig andre ting enn hyggelig medieomtale som er blitt viktig for 26-åringen. For et halvår siden ble han nemlig far for første gang – til sønnen Max.

- Det å bli pappa har gitt meg ro i livet mitt. Akkurat nå har jeg det helt topp, smiler Hæstad med et bredt glis.

At den gamle Start-yndlingen har blitt harmonisk utenfor banen kan Vålerenga også få merke på banen. Sist høst fant Doffen tilbake til storformen, og både han og trener Martin Andresen uttalte at han aldri har vært så god som han var i serieinnspurten i 2009. Nå mener VIF-treneren han bare er blitt enda bedre.

- Utviklingen har fortsatt, Doffen blir bare bedre og bedre.

- Han har bra timing, er fotrapp, og er bare blitt bedre og bedre med ballen, sier VIF-sjefen til Nettavisen.

Doffen er glad for skrytet, og innrømmer han har det som plommen i egget for tida.

- Jeg trives utrolig godt med fotballen nå. Avslutningen på fjorårssesongen var god, og det var godt å gi noe tilbake til Vålerenga-supporterne etter en skuffende debutsesong.

- Oppkjøringen har også vært veldig god, så jeg er optimistisk foran årets sesong, sier Doffen, i det den gamle Vålerenga-helten Terje «Henger'n» Hellerud kommer bort til bordet der Hæstad sitter.

- Faan, du var god i helga, Doffen! Detta ser jo riktig så bra ut!

Vil takke fansen for støtten
Den ferske VIF-kapteinen smiler beskjedent, men er glad for støtten.

- Jeg synes jeg har fått en enorm backing av fansen her, og det hjelper jo også når man får skryt fra gamlegutta her også. Nå håper jeg bare jeg får gitt dem en del tilbake.

Akkurat gamlegutter er det ikke noe det er flust av på Vålerenga for tiden. I en antatt førsteellever er det bare André Muri som er selvskreven på laget av de som er eldre enn Kristofer Hæstad. Det kan bety mye ansvar for 26-åringen, men han er likevel optimist foran 2010-sesongen.

- Det positive er at vi har beholdt stammen i laget fra i fjor, og jeg håper at vi ser resultatet av det i år.

- De tre store, Rosenborg, Stabæk og Molde, virker hakket hvassere enn resten, men det er også lag vi kan slå i enkeltkamper, mener VIF-kapteinen.

Mål: Topp fire
Målsettingen er likevel klar, sier administrerende direktør, Pål Breen, til Nettavisen.

- Vi skal bli blant topp fire i år.

Det er et godt stykke unna målsettingen da Martin Andresen ble ansatt i 2007 – da het det at klubben skulle være «best i Norge i 2010», tre år senere skulle de være «ledende i Norden og unike i Europa». En fjerdeplass er det beste Vålerenga kan håpe på i år, samtidig vil en slik plassering gi Oslo Øst-laget og Martin Andresen akkurat den fremgangen de trenger til at presset fra media og supportere avtar.

Er de ikke med i den kampen, blir det garantert nye krisemøter på Valle utover sesongen, og man skal ikke ha mange til av dem før endringer vil komme.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

VÅLERENGA 2010:

+ Unggutta har tatt syvmilssteg, kan noen blande seg inn i landslagsdiskusjonen i år?

+ God blanding av rutine og ungdommelig pågangsmot

+ Laget begynner å bli mer samspilt

- Ressursene og forsterkninger er nærmest fraværende, har mistet fem landslagsspillere det siste året (Perkins, Andresen, Storbæk, Wæhler, Fredheim Holm)

- Misnøyde VIF-supportere forlanger fremgang, presset på ledelsen vil øke med dårlig start – og VIF har den tøffeste starten av alle i Tippeligaen

- Usikkerheten rundt Moa, må ha en målscorer

- Mangler ledertyper som står fram når motgangen kommer

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.