*Nettavisen* Sport.

Dommen er klar: Gabriel skulle ikke blitt utvist

INGEN SUSPENSJON: Fotballforbundet i England mener Gabriel ikke gjorde noe galt mot Diego Costa.

INGEN SUSPENSJON: Fotballforbundet i England mener Gabriel ikke gjorde noe galt mot Diego Costa. Foto: John Walton (Pa Photos / NTB scanpix)

Slipper suspensjon, men kan fortsatt havne i trøbbel.

22.09.15 18:44

Arsenals Gabriel ble utvist i møtet med Chelsea i helgen, men nå melder BBC at brasilianeren ikke må sone karatene for hendelsen.

Det engelske fotballforbundet skriver tirsdag at de tre kampene Gabriel i utgangspunktet skulle sone, på grunn av voldelig oppførsel, nå er opphevet.

- Arsenal har fått medhold i sin protest på at Gabriel ble feilaktig utvist i kampen mot Chelsea. Derfor er straffen på tre kampers karantene nå trukket tilbake, skriver fotballforbundet i en pressemelding.

Det legges imidlertid til at Arsenal-spilleren også er under etterforskning for usportslig opptreden og at han har fram til torsdag til å svare forbundet på denne anklagen.

Dermed kan det likevel bli suspensjon på spilleren. Bakgrunnen for denne etterforskningen er at Gabriel ikke forlot banen umiddelbart da det røde kortet kom opp, opplyser fotballforbundet.

Bråk på brua
Midtstopperen ble utvist etter en mye omdiskutert episode som også involverte Chelseas utskjelte spydspiss, Diego Costa.

Det hele startet med at Costa viftet med hendene i ansiktet på Gabriels makker, Laurent Koscielny, før han så klasket til franskmannen i fjeset.

Gabriel reagerte voldsomt på dette og tok lagkompisen i forsvar. Etter en del munnhuggeri med Costa, dro dommer Mike Dean opp det røde kortet.

Costa hevdet at Gabriel hadde tråkket på ham i etterkant av den første episoden og dommerteamet lot seg overbevise av spissen.

Chelsea-stjernen på sin side fikk kun gult kort i situasjonen, for å ha dyttet til Koscielny i etterkant av at han klasket til ham med hånda.

Hendelsen fikk fotballfans verden over til å rase og de fleste var enig i at Costa skulle vært utvist for sin oppførsel. TV 2-ekspert Øyvind Alsaker sa imidlertid til Nettavisen lørdag kveld at han ikke tror Chelsea vil ta opp denne saken med Costa internt.

- Jeg kan aldri tenke meg at Chelsea bryr seg om å ta opp dette internt og ber Costa om å roe seg ned og forandre seg. Dette er moduset til Diego Costa og akkurat slik han har vært de andre stedene han har spilt. Dette er det han driver med og litt av grunnen til at Mourinho ville ha ham.

Ser på Costa
Det engelske fotballforbundet har i ettertid bestemt seg for å se nærmere på Costas oppførsel og spilleren står trolig overfor en suspensjon.

Costa har fram til tirsdag klokken 19 på å uttale seg i saken. Her er det snakk om voldelig oppførsel.

Chelsea-helten og har også tidligere blitt utestengt i etterkant av en kamp på grunn av ufin oppførsel. Tidligere i år fikk han tre kampers karantene etter å ha stemplet Liverpools Emre Can under et oppgjør i ligacupen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.