Gå til sidens hovedinnhold

Dommer utvist for munnbruk

Gunnar Hermo omtalte spillet i en kamp han dømte som «fullstendig IQ-løst». Det skulle han ikke ha gjort.

Nå er Hermo ilagt karantene for å ha skadet fotballens anseelse, melder Arbeidets Rett.

Det var etter en kamp mellom Ålen og Glåmos i trøndersk 5. divisjon at Hermo sa hva han mente om spillet som ble prestert.

«Dette var helt tragisk. Jeg tror knapt jeg registrerte en eneste pasning som nådde fram. Det var bare tull, sparking og springing. Fullstendig IQ-løst og uten organisering», beskrev Hermo.

Nylig mottok han et brev fra Trøndelag Fotballkrets med beskjed om at dommerautorisasjonen blir trukket tilbake i en måned.

Anker
Det nekter Hermo å akseptere. Han har anket karantenen.

- Jeg er rystet. Er det å skade fotballens anseelse å si at en fotballkamp er dårlig? spør Hermo retorisk overfor TV 2 Nettavisen.

- Journalisten kom ut på banen og spurte meg om kampen. Skulle jeg ha sagt at det var en bra kamp, når det faktisk var den dårligste kampen jeg har sett i løpet av mine ti år som dommer?

Hermo understreker at han ikke har sagt noe nedsettende om enkeltpersoner.

- Gir meg ikke
- Uttalelsene var helt generelle og rettet mot kampen som sådan. Jeg snakket ikke nedsettende om enkeltspillere. Jeg skjønner selvfølgelig at folk fra Glåmos og Ålen har akkurat like høy IQ som folk fra andre steder, understreker Hermo, som føler seg rimelig sikker på at han får medhold i ankesaken.

- Jeg gir meg ikke før jeg vinner frem. Jeg har sagt at det var en skikkelig dårlig fotballkamp, og jeg vil gjerne vite hvilket punkt i reglementet det er et brudd mot. Ytringsfriheten gjelder vel også for fotballdommere, sier Gunnar Hermo.

- Kan skade fotballens anseelse
Daglig leder Stig Eriksen i Trøndelag fotballkrets er imidlertid ikke i tvil om at kretsstyret er kommet frem til en riktig beslutning.

- Vi mener slike uttalelser kan skade fotballens anseelse. Og det er straffbart i henhold til Fotballforbundets bestemmelser, fastslår Eriksen overfor TV 2 Nettavisen.

Hermos anke behandles av ankeutvalget i NFF.

Reklame

Ny Pyton-bok: Dette er Tommy Sydsæters favoritthistorier med Rhesus Minus

Kommentarer til denne saken