Dommeren: - Han kan ikke oppføre seg slik

Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Kristoffer Helgerud reagerer på Brann-trenerens utbrudd.

BRANN - SOGNDAL 1-0:

BERGEN (Nettavisen):

Det var duket for et ekte vestlandsoppgjør fredag kveld da Brann tok imot Sogndal i Bergen.

Kampene pleier å inneholde høy temperatur på tribunen, og i hektiske sluttminutter tok det fullstendig fyr på Brann stadion, da hjemmelaget skulle forsvare sin 1-0 ledelse.

Da Martin Pusic gikk i bakken innenfor sekstenmeteren, like før slutt, kokte det også over for Branns trener, Rune Skarsfjord.

Gustav Valsvik så ut til å rive Pusic over ende i feltet, men dommer Kristoffer Helgerud vinket spillet videre. Skarsfjord ble så sint, at han ble sendt på tribunen.

- Kastet pennen i bakken
- Jeg har ingen interesse av å spørre dommeren om det. Jeg trenger ikke å gjøre det. Nå sto jeg seksti meter unna og trenger ikke å se den i reprise, sier Skarsfjord situasjonen.

Fra tribunen kunne det se ut som om Brann-treneren ga fjerdedommer Jan Morten Tennøy en real skyllebøtte. Til slutt hev treneren pennen i bakken.

- Han likte ikke at jeg ble sint. Jeg kastet en penn i bakken og det er ikke bra, fortsetter Skarsfjord til Nettavisen.

- Fyre opp publikum
Det hele endte altså med at Skarsfjord ble utvist. Dermed må nordlendingen stå over bortekampen mot Vålerenga om fjorten dager.

Han blir nemlig automatisk ilagt én kamps karantene av Norges Fotballforbund.

- Da må jeg sitte og spise pølse med brød, sier Skarsfjord kort, som ikke tror laget hans vil savne ham altfor mye i den kampen.

Slik forklarer han situasjonen som førte til raserianfallet.

- Dommeren får beskjed av fjerdedommeren, så da har han ikke noe valg. Det står i instruksen. Så det har ingenting med Helgerud å gjøre. Hvis jeg gjør det jeg gjør, fra sidelinjen, så kan jeg fyre opp publikum. Derfor har de satt ned en regel om at du ikke skal oppføre deg slik på sidelinjen. Det har jeg forståelse for, forklarer Brann-treneren.

- Straffen er bare så fryktelig klar. Det reagerer jeg litt på. Helgerud er en god dommer, så jeg skulle heller ønsker at fjerdedommerne kunne har flirt av meg, i stedet for å få meg inn i fire års ubetinget fengsel etter tre sekunder, fortsetter han til Nettavisen.

Frykter ikke flere kamper karantene
Skarsfjord roet seg rimelig kjapt etter situasjonen, og ville skvære opp med Helgerud før dommeren kom bort for å vise treneren på tribunen.

- Jeg var borte å skulle gi en unnskyldning, men da nektet han å ta meg i hånden. Han var veldig stresset.

- Kan forbundet gi det ytterligere karantene for at reaksjonen var for voldsom?

- Nei, så ille var det ikke. Jeg slo ikke ned noen folk. Det var en helt naturlig reaksjon, men man skal ikke gjøre det på sidelinjen, sier Branns-sjefen.

- Jeg får en litt sånn dårlig følelse
Dommer Kristoffer Helgerud brukte lang tid i garderoben etter kampen. Til slutt kom den omdiskuterte pipeblåseren ut for å prate med pressen.

- Jeg må se den først, det kan godt være at jeg tar feil. Jeg får en litt sånn dårlig følelse i det han kommer inn der, men jeg står så godt plassert. Jeg ser den fra kort avstand. Jeg ser han er langt framme på tuppa, når han treffer, sier Helgerud om situasjonen.

Han utdyper også om Skarfjords oppførsel.

- Så lenge han går langt over streken, så skal han bort med en gang, så aggressiv som han var. Fjerdedommeren sier han skal bort. Skarsfjord oppsøker han også, og bruker kjeft, fortsetter Helgerud, som påpeker at Skarsfjord kastet fra seg pennen i frustrasjon.

- Lover å kontrollere seg
- Skjønner du reaksjonen til Skarsfjord?

- Ja, ja, det skjønner jeg. Samtidig så kan ikke vi tolerere det. Gjør jeg feil, får jeg greie på det av min observatør, og Skarsfjord kan heller ikke holde på sånn, fortsetter dommeren.

Skarsfjord trenger ikke å frykte ekstra karantene.

- Jeg skriver en vanlig rapport og han oppførte seg fint etter kampen. Så det var det ikke noe problem, da, sier Helgerud til Nettavisen.

I strupen på Sogndal
Brann var aggressive fra start og skulle få uttelling allerede etter 6 minutter.

En corner fra Fredrik Haugen gikk gjennom hele feltet. Ballen ble plukket opp av Tomasz Sokolowski og han slo inn i feltet igjen. Der inne kriget Martin Pusic inn ledermålet for rødtrøyene.

Selv om Brann spilte ut Sogndal til tider, klarte ikke bergenslaget å punktere kampen.

Og etter pausen kom Sogndal mer og mer inn i kampen. Etter 67 minutter fikk Branns Fredrik Haugen sitt andre gule kort og måtte forlate banen.

Selv om det kokte mot slutten av kampen, maktet ikke Sogndal å utligne Branns ledelse.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.