*Nettavisen* Sport.

Dommeren: - Jeg sa unnskyld til Tromsø

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Svein-Erik Edvartsen innrømmer dommertabbe.

29.06.13 21:38

STRØMSGODSET - TROMSØ 3-1:

DRAMMEN (Nettavisen): Det var stillingen 1-0 til på Marienlyst lørdag kveld at Strømsgodset fikk straffespark. Dommer Svein-Erik Edvartsen var overbevist om at Saliou Ciss hadde handset i feltet, og pekte på krittmerket.

Trømsø-spillerne var selvfølgelig rasende, og TV-bildene viste at det var med god grunn. Ballen traff nemlig aldri hånden til Ciss, og vertene skulle aldri hatt straffen Lars Christopher Vilsvik satte i mål.

På vei inn i garderoben til pause var Ciss så sint at han måtte holdes igjen av lagkameratene. Flere andre spillere flokket seg rundt dommer Edvartsen for å minne ham på feilen han hadde gjort.

Sa unnskyld
Edvartsen sier etter kampslutt at han ba Tromsø om unnskyldning før andre omgang startet.

- Fra min posisjon der og da, ser det ut som ballen treffer venstrearmen til Ciss, men nå er jo teknologien såpass bra at jeg fikk sette det i reprise i pausen og så da at det var feil, sier han.

- Det jeg gjorde da, var å beklage til Agnar Christensen og til Ciss. Det var en dårlig vurdering.

- Lei seg
Dommeren sier videre at han ikke opplevde Tromsøs oppførsel som over streken.

- Ciss var naturlig nok lei seg og frustrert. Han var høyt oppe, og det var ikke jeg. Derfor valgte jeg å beklage til Ciss i pausen, og fikk tommelen opp. Jeg følte jeg fikk en okay respons.

- Skjønner du med en gang at du har gjort feil?

- Ja, det var jeg som tok avgjørelsen og hadde den beste vinkelen, men det jeg dømmer er dessverre feil. Jeg kommuniserte med linjemennene om dette, men jeg tok selve avgjørelsen, sier han.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Leiesoldater
Drammensernes to leiesoldater Abdisalam Ibrahim (22) og Bismark Adjei Boateng (19) fra Manchester City sørget for at straffesituasjonen i det minste ikke ble helt avgjørende for utfallet lørdag.

U21-landslagsspilleren Abdisalam «Abdi» Ibrahim bredsidet inn ledermålet til Godset fra kort hold etter 58 minutter.

Sju minutter før full tid satte Bismark Adjei Boateng «Nana» på volley inn sitt første mål for serielederen.

Et Strømsgodset uten flere av sine nøkkelspillere reiste seg etter nederlaget for serieutfordrer Rosenborg i forrige runde, mens Tromsø nok en gang måtte reise hjem uten seier på fremmed gress.

Tromsø tok derimot frekt ledelsen etter 21 minutter mot serielederen i den 14. runden. En kontring endte i frispark og fra 18 meter skrudde Tromsø-kaptein Thomas Kind Bendiksen ballen i krysset.

Urettferdig behandlet
Perlemålet var 23-åringens fjerde nettkjenning så langt i år.

Ti minutter senere følte gjestene seg svært urettferdig behandlet av pipeblåser Svein-Erik Edvartsen da han dømte straffespark for det han mente var en hands på Saliou Ciss.

Godset-ving Lars Christopher Vilsvik skjøt inn sitt femte mål for sesongen da han satte ballen hardt oppe i nettmaskene fra 11-meteren.

Løp på reklameskilt
Tromsø-trener Agnar Christensen fikk den verst tenkelige starten på turen til Drammen da han måtte rokere laget bare minutter før kampstart.

Bortelagets polske midtstopper Jaroslaw Fojut (25) gikk ned for full telling da han under oppvarmingen løp rett i et reklameskilt ute på banen i det han skulle ta ned en ball.

Fojut endte opp med kuttskader og ble sendt til Drammen sykehus for observasjon.

De første 45 minuttene ble preget av mange feilpasninger på det helt nye kunstgressdekket på Marienlyst.

Representantene fra ungarske Debrecen som Godset møter i kvalifiseringen til Europa League 18. juli, fikk oppleve et hjemmelag som til tider slet med å finne rytme i spillet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.