RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Pa Photos/Scanpix

Dommeren trodde denne ballen var inne

Sist oppdatert:
Kontroversielt mål bidro til at Chelsea tok seg videre til finale i FA-cupen.

TOTTENHAM - CHELSEA 1-5:

Debatten om mållinjeteknologi har vært oppe en del ganger, og den vil nok komme tilbake igjen etter søndagens semifinale i FA-cupen.

På stillingen 1-0 til Chelsea skjøt Juan Manuel Mata et skudd mot mål, som ble klarert av Benoit Assou-Ekotto. Utifra TV-bildene kunne de se ut som ballen ikke krysset streken, men dommer Martin Atkinson dømte likevel mål.

Tottenham-spillerne var i harnisk etter at målet ble godkjent. Så spørs det om fotballens mektige herrer snart vil gjøre noe med det mange mener er et problem.

Kampen kunne sett annerledes ut om scoringen til Mata ikke hadde blitt godkjent. Tottenham reduserte riktignok rett etterpå, men Chelsea kunne kontrollere kampen og mot slutten scoret de blå tre mål til.

Dermed er det Chelsea og Liverpool som vil møte hverandre i årets finale i FA-cupen.

- Den krysset ikke streken
Chelseas kaptein, John Terry, innrømmer at han ble overrasket over at målet til Mata ble gitt.

- Jeg trodde Matas skudd traff meg og ikke gikk over streken, men linjedommeren så det og ga målet, sier Terry, ifølge BBC.

- Jeg tror ærlig talt ikke ballen gikk over mållinjen, men linjedommeren dømte mål og det er ikke noe vi kan gjøre med det, sier en ærlig Terry.

Terry er uansett strålende fornøyd med utfallet av søndagens kamp.

- Spurs er et av de beste lagene i ligaen. Det var en flott prestasjon og et flott resultat, sier Chelsea-kapteinen.

Tottenhams kaptein, Ledley King, skjønner ikke at dommeren dømte mål på Matas skudd.

- Jeg mener at ballen ikke krysset mållinjen. Jeg skjønner ikke hvordan dommer kan ha sett det, sier King, ifølge BBC.

Drogba viste klasse
Det var en rolig åpning på kampen, og det skjedde lite den første halvtimen.

Da ti minutter gjensto av omgangen, eksploderte det. Etter 37 minutter reddet John Terry en heading fra Rafael van der Vaart på streken, og tre minutter senere hadde Spurs en ball i stolpen.

Deretter var det Chelseas og Didier Drogbas tur. Den ivorianske spissen holder kanskje ikke like høyt nivå som han gjorde for noen sesonger siden, men i det 43. minutt, viste han god, gammel klasse.

34-åringen dempet et langt oppspill, før han brukte muskler og teknikk til å vende opp. Deretter tok Drogba noen skritt før han banket ballen i nettet bak Carlo Cudicini.

Feilaktig mål?
Annenomgang startet med en scoring som vil bli svært omdiskutert. Ballen ble slått inn i feltet og etter flere sjanser på rappen skjøt Juan Manuel Mata ballen mot mål.

Det så ut som liggende Tottenham-spillere klarte å klarere ballen, men dommer Martin Atkinson dømte mål - til enorme protester fra Tottenham-spillerne.

Reprisene viste at Spurs-spillerne hadde en sak, ballen tilsynelatende ikke hadde krysset mållinjen.

To kjappe mål avgjorde
Bare fem minutter senere skulle imidlertid Tottenham redusere. Adebayor kom alene med keeper og ble felt av Petr Cech. Ballen trillet videre til Gareth Bale som enkelt kunne sende ballen i mål.

Tottenham forsøkte å få utligningsmålet, men de store sjansene uteble. I stedet var det Chelsea som skulle avgjøre kampen med to kjappe scoringer.

Først sendte Juan Manuel Mate en nydelig pasning til Ramires, som vippet ballen over Cudicini. Deretter sørget Frank Lampard for fjerne all tvil med en fantastisk frisparkscoring.

På overtid sørget Florent Malouda at ydmykelsen var komplett da han kontrollert satt inn 5-1 alene mot keeper.

Dermed blir det Roberto Di Matteos menn som skal møte Liverpool i finalen i FA-cupen 5. mai.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere