RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

KRITIKK: Også dommersjef Terje Hauge kritiserer det som skjedde på Alfheim Stadion søndag.
KRITIKK: Også dommersjef Terje Hauge kritiserer det som skjedde på Alfheim Stadion søndag. Foto: Rune Stoltz Bertinussen (NTB scanpix)

Dommersjefen: - Ikke bra dommerhåndverk

Kritiserer helgens dommerfadese.

Dommersjef Terje Hauge er ikke fornøyd med måten dommertrioen med Ola Hobber Nilsen i spissen håndterte underkjennelsen av Sandefjords 2-0-mål mot Tromsø søndag.

Sandefjord la inn protest mandag og krever at målet ikke skal bli annullert. Hobber Nilsen sa i ettertid at han annullerte scoringen på magefølelsen. Hauge er ikke fornøyd med måten trioen opptrådte.

- Dette var ikke bra dommerhåndverk og situasjonen skulle vært løst bedre, sa Hauge til fotball.no.

- Assistentdommeren skulle stått i ro og tilkalt hoveddommer hvis han var usikker om det var offside. I dette tilfellet løper han mot midtbanen før han ba om samtaler med hoveddommer. Det skjer jevnlig at dommer og assistentdommer må ha en samtale før mål godkjennes/underkjennes. Dette blir gjort for å kvalitetssikre at det blir gjort en korrekt avgjørelse, sa Hauge.

Hovedpersonen selv uttalte seg også til nettstedet mandag.

- Fra min posisjon så dette ut som en offside og jeg ønsket derfor å kvalitetssikre situasjonen med min assistentdommer. I vår samtale fremkommer det at han mener det er en offside, og vi velger å annullere målet. I etterkant mener jeg at situasjonen burde blitt løst bedre, sa Hobber Nilsen.

Det har blitt spekulert i om dommertrioen tok i bruk storskjermen for å vurdere målet en gang til. Det aviser fløyteblåseren.

- Jeg ser at det spekuleres på om avgjørelsen er tatt ved bruk av storskjerm. Ingen i dommerteamet så reprisen på storskjerm. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere