RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dommertabbe berget Juventus

Sist oppdatert:
Avgjorde kampen på straffe.

Alvaro Morata ble felt klart, men skulle aldri hatt straffesparket som ga Juventus 1-0 i den første kvartfinalen mot Monaco.

TV-reprisene viste at spanjolen bare skulle hatt frispark all den tid han ble tatt av Monaco-forsvarer Ricardo Carvalho utenfor sekstenmeteren ti minutter etter pause. Dommer Pavel Kralovec blåste imidlertid for straffespark, en avgjørelse som var gal. Iskaldt skjøt Arturo Vidal, som har misbrukt to straffer denne sesongen, ballen elegant opp i krysset.

- Vi var begge etter ballen. Det var kontakt, men jeg følte at det var utenfor, sa Carvalho til Viasat.

- Vi hadde muligheten til å score i første omgang, men når du ikke scorer, blir det vanskelig. Vi hadde en god kamp og skapte flere målsjanser enn dem, fortsatte Monacos uheldige forsvarer.

Oppgitt Monaco-trener
Monaco-trener Leonardo Jardim var oppgitt over Kralovecs avgjørelse.

- Resultatet ble skapt av en gal avgjørelse fra dommerteamet. Dette resultatet gir ikke et rettferdig bilde av det som skjedde ute på banen, sa han.

- Når jeg ser det igjen, skjer det utenfor boksen. Men du kan hevde at situasjonen fortsetter innenfor, og uten tvil var det en forseelse. Dommeren hadde bare noen sekunder til å bestemme seg, sa Monacos italienske forsvarer Andrea Raggi til Sky.

Pirlo tilbake
Monaco imponerte i tirsdagens mesterligakvartfinale. Laget fra fyrstedømmet tvang Juve-keeper Gianluigi Buffon til flere redninger, blant annet en fin redning allerede etter ni minutter da Ferreira Carrasco kom gjennom.

Serie A-leder Juventus innledet blekt. Særlig var friskmeldte Andrea Pirlo lenge tam i comebacket. Veteranen var imidlertid mannen som spilte fri Morata i den omdiskuterte straffesituasjonen. Etter 74 minutter var Pirlo tom for krefter og ble byttet ut.

Vertene burde tatt ledelsen like før pause da Vidal ble spilt fri av Carlos Tevez, men bare for å skyte både over og utenfor alene med keeper.

Farlige kontringer
Mot slutten roet Juve veldig ned for å unngå baklengsmål, og det ebbet ut med 1-0 til italienerne, kanskje ikke helt uventet all den tid Juve bare har sluppet inn fire mål på ni mesterligakamper denne sesongen.

- Et godt resultat. Å unngå baklengsmål hjemme gir oss en liten fordel, men Monaco er godt organisert, sa Juventus-trener Massimiliano Allegri til Viasat.

- Inngangen vår til kampen ble feil, siden vi lot dem slippe til på så mange kontringer. Men vi ordnet det. Monaco er et lag som ligger dypt og satser på kontringer. Etter 20 tunge åpningsminutter fikk vi orden på det og fortjente seieren, sa Juventus-forsvarer Giorgio Chiellini.

Returkampen spilles 22. april. Juventus har ikke tatt seg til semifinalen siden 2003. Senere tapte laget finalen mot Milan. Året etter var Monaco finalist. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere