RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dommertabbe skaper ny teknologidebatt i Tyskland

Borussia Dortmunds Mats Hummels trodde han hadde scoret mot Bayern München, men linjemannen så ikke at ballen hadde vært over streken.
Borussia Dortmunds Mats Hummels trodde han hadde scoret mot Bayern München, men linjemannen så ikke at ballen hadde vært over streken. Foto: Ina Fassbender (Reuters)
Sist oppdatert:
Skal stemme om å innføre mållinjeteknologi.

De tyske proffklubbene får sjansen til å stemme på nytt om det skal innføres mållinjeteknologi etter at Borussia Dortmund ble snytt for scoring i lørdagens cupfinale.

Bayern München sikret dobbelttriumf med liga- og cupgull da Borussia Dortmund ble slått 2-0 etter to scoringer i annen ekstraomgang lørdag.

Så langt skulle det derimot aldri ha gått hvis linjemannen hadde gjort jobben sin etter 65 minutter. En Mats Hummel-heading ble tilsynelatende klarert på streken av midtstopper Dante, men reprisen viste at ballen var over streken.

Dommertabben setter på nytt fart i debatten om det skal innføres mållinjeteknologi i tysk fotball. For to måneder siden stemte de 36 profesjonelle klubbene i Tyskland med stort flertall mot mållinjeteknologi. Kostnadene ble oppgitt å være den viktigste årsaken til at klubbene stemte mot.

Etter Hummels' «mål» i helgen sier Tysklands fotballiga (DFL) at spørsmålet kan tas opp igjen.

– Hvis klubbene vil stemme igjen, er ikke det et problem. DFL er klar til å håndtere spørsmålet, sier DFL-sjef Andreas Rettig.

Bayern, som i stor grad vant cupfinalen på grunn av tabben, ønsker at teknologien skal innføres.

– Jeg var skuffet over at ligaen ikke ville innføre mållinjeteknologi og heller fortsette å la dommerne slite med å se hva som skjer på banen, sier Bayern-direktør Karl-Heinz Rummenigge.

Engelske Premier League innførte mållinjeteknologi før den nylig avsluttede sesongen, noe som har vært en suksess. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere