*Nettavisen* Sport.

Dommertabber ødela Godset-mirakel

Foto: Reuters

Drammenserne ble snytt for to straffer mot Atlético, men sikret seg et viktig bortemål.

29.07.11 08:33

Atlético Madrid - Strømsgodset 2-1:

Strømsgodset gjestet ærverdige Vicente Calderón med forhåndstips om stortap og rundjuling, da de torsdag kveld spilte mot Atlético Madrid i den tredje kvalifiseringsrunden til gruppespillet i Europa League.

Lars-Christopher Vilsvik sa til Nettavisen tidligere torsdag at Godset er fornøyd med 1-1 eller 2-1-tap. Les hele saken her.

- Hadde ikke ventet dette
Og når drammenserne til slutt virkelig klarte å score et bortemål, og slapp unna Vicente Calderón med 1-2 i bagasjen, var flere enn Vilsvik som jublet over prestasjonen.

- Dette er et fantastisk resultat for oss. Jeg håpet vi skulle klare det, men hadde ikke ventet dette, sa Godset-trener Ronny Deila på den offisielle pressekonferansen etter kampen, ifølge dt.no.

Selv om drammenserne, med litt mer hjelp fra kamplederen for kvelden, faktisk kunne fått et enda bedre utgangspunkt før returoppgjøret på Marienlyst, lover Deila at 1-2-resultatet vil få Strømsgodset til å kjempe med alt de har på eget gress.

- Vi må vinne og det betyr selvsagt at vi skal angripe Atlético på hjemmebane. Det kommer til å bli en helt annen type kamp, mener treneren.

Godset hang med
Atlético Madrid fikk sin første sjanse etter åtte minutter, da Diego Forlan fikk ta imot et innlegg i feltet, men superstjernen ble taklet av Kim André Madsen i det han skulle avslutte.

Etter 17 minutter fikk det spanske storlaget nok en stor mulighet. José Antonio Reyes fikk en fin pasning inn i sekstenmeteren, og var plutselig alene foran Adam Larsen i Godset-målet. Heldigvis for Godset fikk Kim André Madsen hevet seg ned i siste liten og blokkert skuddet.

Etter dette tok spanjolene fullstendig over kampen, og Adam Larsen ble satt på flere prøver, men Godset-keeperen sto imot.

Snytt for straffe
Strømsgodset skapte ikke mye i første omgang, men etter 38 minutter ble det dramatikk foran spanjolenes mål.

Molde-aktuelle Jo Inge Berget førte ballen inn i sekstenmeteren og ble felt av en Atlético-spiller. Godset skrek etter straffe, men dommeren vinket spillet videre.

Da dommeren blåste av til pause, ble hjemmelaget møtt med pipekonsert. Ronny Deila, som stilte i dress for anledningen, var trolig svært fornøyd med det laget hans hadde prestert i de første 45 minuttene på Vicente Calderón.

Stor Keita-sjanse
Rett etter pause fikk Godset en kjempemulighet til å gå opp i ledelsen. Øyvind Storflor slo et innlegg mot Keita foran mål, men spanjolene fikk hindret Godset-spilleren nok til at avslutningen ikke ble farlig.

Minuttet etterpå var det igjen nordmennene som skapte farligheter. Anders Konradsen skjøt fra 20 meter, og Atlético-keeperen ga en retur. Den var Jo Inge Berget først på, og ble deretter felt av keeper, men igjen vinket dommeren spillet videre.

Da skjedde det som måtte skje, Atlético scoret på sin neste sjanse.

Et flott angrep av Atletico Madrid endte opp hos den tidligere Arsenal-stjerna José Antonio Reyes, og han skjøt ballen utagbart opp i vinkelen fra 18 meter.

Uheldig for Godset, som hadde åpnet andre omgang svært overbevisende.

Etter scoringen tok Atlético Madrid over kampen igjen, og skapte flere farligheter foran Godset-målet. Diego Forlan var svært nære å øke til 2-0 i det 66. minutt, da en heading traff innsiden av stolpen før Godset fikk klarert.

Det tok likevel ikke lang tid før 2-0 ble et faktum, og igjen var det Reyes som skulle ødelegge moroa for Godset. Vingen plasserte ballen flott opp i krysset fra 15 meter, igjen utagbart for Adam Larsen Kwarasey i drammenseernes mål.

Rødt kort
I det 76. minutt var Jo Inge Berget igjen på farten, og ble dratt ned da han var på vei gjennom alene med keeper. Det resulterte i rødt kort for Atléticos Miranda, og nordmennene fikk spille det siste kvarteret 11 mot 10.

Det overtallet klarte Godset å utnytte, for i det 80. minutt fikk drammenserne endelig hull på byllen. Fredrik Nordkvelle forserte på vingen, og slo en nydelig pasning inn i boksen. Der kom Øyvind Storflor og bredsidet ballen i mål, og sikret med det et viktig bortemål.

Dermed er det ingen umulig oppgave Godset har foran seg, og drømmen om å gå videre til neste runde i Europa League-kvalifiseringen lever i høyeste grad.

Returoppgjøret spilles 4. august på Marienlyst Stadion.

Strømsgodset: Adam Larsen Kwarasey–Glenn Andersen, Alexander Aas, Kim André Madsen, Lars-Christopher Vilsvik–Øyvind Storflor, Alfred Sankoh, Mohammed Abu, Anders Ågnes Konradsen, Øyvind Storflor–Jo Inge Berget

Atlético Madrid: Joel, Tiago, Filipe Luis, Adrian Lopez, Gabi, Silvio, Alvaro Dominguez, Jose Reyes, Juanfran, Miranda, Diego Forlan.

Annonsebilag