*Nettavisen* Sport.

Donadoni har fått skikk på Cagliari

Foto: AP/ Scanpix

Nytente Cagliari taper ikke borte mot et svekket Fiorentina. Sjekk søndagens oddstips

05.12.10 10:23

Søndagens langoddsprogram inneholder 86 objekter med veldig mye forskjellig. Det er kamper fra La Liga, Serie A, to kamper fra Premier League og en god del dueller fra vintersport. I tillegg er det full runde i den norsk ishockey og diverse annen internasjona fotball.

Sportspills meny søndag:
Tippetips: Fortsetter oppturen for West Ham?

Oddstips 2: Villarreal vinner

Lesertips: Lesernes oddstips søndag

Vi var lenge inne på å prøve en skikkelig frekkis i Italia denne søndagen og foreslå borteseier for Cagliari mot Fiorentina.

Men all den tid Norsk Tipping også tilbyr handikapspill på denne kampen, velger vi løsningen med 1-0 ledelse til Cagliari fra start. Cagliari har kommet seg betraktelig siden Roberto Donadoni overtok treneransvaret og står med to strake seire nå. Riktignok har motstanden ikke vært av det tøffeste slaget, men uansett er det slik at seire gir selvtillitt. Mannskapmessig ser det meste greit ut for Donadonis mannskap forut for ettermiddagens kamp og trolig lagoppstilling er: Agazzi, Laner, Canini, Astori, Agostini, Biondini, Conti, Nainggolan, Cossu, Nenè, Matri.

Nå kan du tippe på iPhone

Da er det vesentlig verre stilt hos hjemmelaget Fiorentina som sliter med både skader og karantener. Playmakerne Montolivo og Jovetic har som kjent vært ute lenge. Nå er også spissen Alberto Gilardino blitt skadet. Førstekeeper Sebastian Frey er fortsatt ute. I tillegg er hele tre spillere suspendert i form av Kroldrup, Felipe og Cormotto. Adrian Mutu er tilbake etter langt fravær. Nå skal det tillegges at Fiorentina har en brukbar stall, så det er fortsatt en grei førsteellever som sendes utpå. Forventet lagoppstilling: Boruc, De Silvestri, Camporese, Gamberini, Pasqual, D'Agostino, Donadel, Santana, Ljajic, Vargas, Mutu.

Hjemme har Fiorentina 4-1-2 sålangt denne sesongen, tapene er kommet mot Udinese og Lazio. Formen viser 2-2-1. Når det gjelder Cagliari har de vært bedre på bortebane enn normalt denne sesongen og 1-4-2 er ikke så aller verst, selv om poengfangsten ikke blir allverden med så høy uavgjortfrekvens. Tapene er kommet mot Juventus og Lazio.

Vi får 1,75 i odds på at Cagliari ikke taper denne kampen, og med tanke på Fiorentinas mange fravær og Cagliaris formoppsving, så kjøper vi denne. De frekke går etter Cagliari-seier til 3,75 i odds. Handicapspillet kan ikke spilles som singel og vi må derfor kombinere.

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Villarreal får alle penga
Og all den tid vi tror Villarreal er søndagens beste spill, så står vi på denne kampen også i kombinasjon med at Cagliari ikke taper.

Meget hjemmesterke Villareal har hatt en utmerket start på sesongen og innehar i øyeblikket tredjeplassen i La Liga bak de to store. Villarreal er trolig også det tredje beste laget i Spania denne sesongen. Hjemme på El Madrigal går det meste på skinner og 5-1-0 og 14-2 er sterke papirer så langt. Poengtapet kom mot Valencia i siste hjemmekamp (1-1). Slo enkelt Dinamo Zagreb i Europa League i midtuken med et redusert lag. Har kun ett tap siden åpningsrunden, og det var borte mot et knallbra Barcelona.

Nå kan du tippe på iPhone

Landslagsback Joan Capdevila er skadet, ellers er superspissene Rossi og Nilmar i scoringsform og det meste ser egentlig greit ut for hjemmelaget.

Da er det verre stilt med bortelaget Sevilla, som sliter med mange fravær. Svært gode Jesus Navas og Luis Fabano er tunge fravær. I tillegg er Federico Fazio, Ivica Dragutinovic,Tiberio Guarente, Javi Varas og Lautaro Acosta også usikre. De to sistnevnte spiller nok ikke. Borte har det vært enten eller med 3-0-3 hittil. To strake hjemmetap for middelmådige Mallorca og Getafei serien og 2-4 tap for Paris Saint Germain torsdag i Europa League. Formen er altså aldeles ikke på topp, og spesielt fraværet av Luis Fabiano er merkbart.

Vi får da en dobbel til 3,06 i odds og vår innsats er kr 100.

Spilleforslag 1 søndag:
Kamp 22 Fiorentina - Cagliari (0-1) 3,30 3,30 1,75
Kamp 70 Villarreal - Sevilla 1,75 3,10 3,55
Her kan du levere denne dobbelen (innsatsen styrer du selv)

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.