*Nettavisen* Sport.

Dorsin slipper straff

SLIPPER STRAFF: Mikael Dorsin slipper straff for sitt forsøk på å sparke Herolind Shala. Foto: Svein Ove Ekornesvåg (NTB scanpix)

Slipper unna sparket mot Herolind Shala.

16.04.14 13:22

Mikael Dorsin sto i fare for å bli straffet av NFF etter at han var centimetere fra å sparke Odds Herolind Shala i ansiktet under søndagens tippeligakamp.

NFF ba om en forklaring fra Odd og sendte den videre til påtalenemnda. Nå er dommen klar.

- For nemnda fremstår hendelsen som sanksjonerbar i form av et forsøk på å sparke en motspiller. Nemnda er av den oppfatning at forholdet faller inn under retningslinjer for sanksjoner nr. 2 bokstav f, som ville ha medført én kamps karantene.

- Hensett til at det kun er overtredelser som normalt vil medføre minst to kampers karantene som kan påtales etter disse bestemmelsene, blir forholdet ikke å påtale, heter det i en pressemelding fra NFF.

Påtalenemnda mener altså at Dorsin burde vært straffet med én kamps karantene, men har altså ikke mulighet til å ilegge en spiller mindre enn to kampers karantene i etterkant.

Dorsin angret seg etter å ha sett episoden i reprise, og sendte også en beklagelse til Shala på SMS.

- Jeg så situasjonen da jeg våknet i dag tidlig og tenkte bare «wow, det var nære». Derfor fikk jeg tak i nummeret til Shala via Frode Johnsen. Jeg ville bare forklare at det ikke var med vilje. Jeg håper han aksepterer det, sa venstrebacken til TV 2.

Rosenborg vant kampen 2-0 etter scoringer av Stefan Strandberg og Nicki Bille Nielsen.

Trønderne er ubeseiret i Tippeligaens tre første serierunder og reiser til Bodø andre påskedag. Med i troppen er da også Mikael Dorsin.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.