Dortmund gir Liverpool klarsignal

FORTSATT VENNER: Jürgen Klopp og Borussia Dortmund.

FORTSATT VENNER: Jürgen Klopp og Borussia Dortmund. Foto: Phil Noble (Reuters / NTB scanpix)

Tilbakeviser spekulasjoner.

02.12.15 08:26

Lokalavisen Liverpool Echo skriver at Liverpool skal ha fått grønt lys til å hente spillere fra den tyske toppklubben Borussia Dortmund.

Det har tidligere blitt spekulert i at Dortmund ville nekte sin tidligere hovedtrener, Jürgen Klopp, som nå er manager i Liverpool, å hente spillere fra sin gamle klubb. Disse spekulasjonene blir nå tilbakevist.

Det er Dortmund-direktør Hans-Joachim Watzke som sier dette. Han forsikrer om at forholdet mellom Dortmund og Klopp ikke vil bli ødelagt, selv om treneren skulle finne på å raide sin tidligere arbeidsgiver.

- En ting er klinkende klart; Dortmund har et godt forhold til Jürgen. Jeg tror ikke det ville bli noen konflikt om han på ett eller annet tidspunkt skulle vise interesse for en av våre spillere, sier han ifølge Die Welt.

- Han må bare huske å kontakte oss, før han kontakter spilleren.

Watzke sier videre at han er imponert over starten til Klopp i Liverpool. Den røde klubben har plukket 11 av 18 mulige poeng i ligaen og tatt seg videre i Europa League under tyskerens ledelse så langt.

- Jeg er glad på Jürgens vegne for at det har gått så bra, så tidlig. Jeg hadde ikke ventet det. Jeg trodde han trengte mer tid der, sier han.

I Dortmund jobbet Klopp med en rekke profiler. Spillere som Mats Hummels og Marco Reus blir til stadighet koblet med andre klubber.

Stjernen Pierre-Emerick Aubameyang er også et hett navn om dagen, mens Ilkay Gündogan er en annen av Klopps favoritter.

Stopperen Neven Subotic blir ofte kolbet med Liverpool.

Dortmund gjør imidlertid sine saker svært bra i Bundesligaen om dagen og har bare Bayern München foran seg på tabellen.

Slik sett er det lite trolig at den tyske klubben er villig til å slippe noen av stjernespillerne nå i januarvinduet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.