RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: REUTERS/SCANPIX/Ina Fassbender

Dortmund økte avstanden på toppen

Sist oppdatert:
Shinji Kagawa la opp til første mål og scoret selv vinnermålet for Borussia Dortmund.

Berlin (NTB-AFP): Tittelforsvareren og serielederen slo Mainz 2-1 og skaffet seg sju poengs luke på tabelltoppen i Bundesliga.

Dortmund satte også klubbrekord med sin åttende seier på rad.

- Etter en kort periode hvor vi ikke spilte så bra, er vi nå like gode som vi var i forrige sesong, sa forsvarsspiller Mats Hummels.

- Når Dortmund spiller som dette, er de nesten umulig å stoppe, sa tidligere Dortmund-spiller Mohamed Zidan, som scoret i femte kamp på rad da han utlignet for Mainz i det 74. minutt.

Kagawa ble matchvinner tre minutter senere. I første omgang la han opp til Jakub Blaszczykowskis ledermål.

Bayern feilet borte igjen
Bayern München trodde de var tilbake i gullstriden, men lørdagens 0-2-tap borte mot Leverkusen betyr at laget er hektet av med sju poeng.

For første gang siden 2004 måtte Bayern se seg slått av Leverkusen på bortebane. Stefan Kiessling og Karim Bellarabi sørget for målene i løpet av kampens ti siste minutter. Dermed står sørtyskerne fortsatt uten borteseier i 2012.

Gjestene var det førende laget før pause. Spesielt opplagt var Arjen Robben, som i midtuken bidro til å senke England da Nederland vant 3-2 på Wembley. Likevel slet Bayern med å utnytte overtaket, og Leverkusen var vel så farlig.

Bayern-keeper Manuel Neuer måtte redde bortelaget flere ganger, men gjorde ingen god jobb da Leverkusen tok ledelsen i det 79. minutt. Han stormet ut fra eget mål, men bommet med timingen slik at Kiessling kunne sette ballen i tomt bur. Mål nummer to kom på overtid som følge av at Bayern satset alt for en utligning.

Moa ut i pausen
Borussia Mönchengladbach og Håvard Nordtveit kan innta 2.-plassen med seier borte not Nürnberg søndag. Schalke fikk også en alvorlig smekk lørdag og ser ut til å falle av gullasset. Klubben tapte 1-2 for Freiburg på bortebane.

Moa Abdellaoue spilte første omgang da Hannover bare klarte 2-2 hjemme mot nedrykkstruede Augsburg. Landslagspissen, som også gikk ut etter 45 minutter da Norge møtte Nord-Irland onsdag, ble erstattet av tidligere Rosenborg-spiss Didier Ya Konan. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere