*Nettavisen* Sport.

Dortmund-marerittet fortsetter

UNDER STREKEN: Jürgen Klopp har hatt en vanskelig høst med Borussia Dortmund. Lørdag tapte laget for Werder Bremen, og tar med det vinterpause under nedrykksstreken. Foto: Friso Gentsch (AFP)

Tar vinterpause under streken i Bundesliga.

20.12.14 19:06

Borussia Dortmund har hatt en grusom sesong i tysk Bundesliga, og lå på kvalikplass i bunnstriden før møtet med Werder Bremen på lørdag.

Dermed var den siste kampen før den tyske vinterpausen av stor betydning for Dortmund. Tabelljumbo Werder Bremen var nemlig ett av to lag som befant seg bak Dortmund før den siste høstkampen.

Men marerittet fortsatte for Jürgen Klopps mannskap.

Tidlig kalddusj

Før to og et havlt minutt av kampen var spilt hadde vertene allerede tatt ledelsen, da Davie Selke ble spilt alene gjennom og curlet ballen vakkert forbi Dortmund-keeper Mitchell Langerak.

Werder Bremen holdt 1-0-ledelsen inn til pause, og i andre omgang fortsatte Dortmunds nedtur.

Etter en drøyt times spill hang ikke Dortmund-forsvaret med i svingene, og Fin Bartels fikk stå helt alene foran mål og sette inn 2-0.

Da tok midtstopper Mats Hummels ansvar, og stupheadet inn reduseringen etter et hjørnespark få minutter senere.

Men det var ikke nok.

- Må bli bedre

Mot slutten av kampen sendte Klopp det meste av laget i angrep for å krige inn utligningen, men i stedet var det hjemmelaget som var nærmest den avgjørende scoringen.

Den kom ikke, men 2-1 var mer enn godt nok for Werder Bremen.

Werder Bremens spillere og trenere jublet hemmingsløst over seieren da dommeren blåste av oppgjøret, mens Dortmund-trener Jürgen Klopp så mer rådløs ut.

- Jeg vil ikke avskrive oss ennå. Vi må, og vi kommer til å, bli bedre. Vi har vist mye svakhet i første halvdel av sesongen, men vi er ikke så svake som vi har vist, sier Dortmund-treneren etter kampen, ifølge NTB.

- Nå må vi lade opp batteriene og kjempe oss tilbake i det nye året.

Under streken

Tapet for Werder Bremen betyr at Dortmund tar vinterpause på direkte nedrykksplass i Bundesliga med bare 15 poeng på 17 kamper. Werder Bremen på sin side tar steget opp til kvalikplass, to poeng foran Dortmund.

Søndag spiller Freiburg hjemme mot Hanover, og vil med seier der sende Dortmund aller nederst på tabellen.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.