*Nettavisen* Sport.

Dortmund raser mot Bayerns Reus-prat

POPULÆR: En rekke klubber følger situasjonen til marco Reus nøye. Foto: Frank Augstein (AP / NTB scanpix)

- De har ødelagt forholdet mellom klubbene ytterligere.

Forholdet mellom storklubbene Bayern München og Borussia Dortmund er meget anstrengt. Bayern har i løpet av kort tid sikret seg både Mario Götze og Robert Lewandowski fra de signalgule, noe som ikke har vært populært.

Ryktene vil ha det til at klubben fra München også har flere Dortmund-spillere på radaren og Marco Reus er blant dem som ofte blir koblet med rivalen.

Bayern-sjef Karl-Heinz Rummenigge uttalte seg nylig om kontraktssituasjonen til nettopp Reus i storavisen Bild. Rummenigge hevdet at angriperen har en utkjøpsklausul på kun 25 millioner euro og ikke 35 millioner euro.

Klausulen vil være aktiv fra og med neste sommer.

- Jeg har gjort meg opp noen tanker om neste sesong og hvilke spillere vi trenger. Reus er en veldig god spiller, men jeg vil ikke si mer om dette, fordi det kan gå utover vårt forhold til Borussia Dortmund, sa Rummenigge.

Selv om Bayern-sjefen reserverte seg noe, ble ikke uttalelsen tatt godt imot blant Dortmunds ledelse. Klubben sendte onsdag ut en pressemelding.

- De siste ukene har Bayern flere ganger kommentert forhold rundt våre spillere. Styreformann Hans-Joachim Watzke ønsker å gi tilsvar, heter det.

Dortmunds styreformann har følgende ord å komme med.

- Borussia Dortmund har fått med seg, og irritert seg over, at Karl-Heinz Rummenigge for tiden diskuterer det vi anser som interne saker i vår klubb med pressen. Han uttaler seg omtrent hver tredje dag, sier Watzke.

- Vi føler oss trygge på at alle som er interessert i fotball skjønner hva som er formålet med disse uttalelsene. Gjennom sin oppførsel, har Rummenigge ødelagt det allerede dårlige forholdet mellom klubbene ytterligere, sier han.

Dortmund vil ikke kommentere hvilke spillere det er snakk om.

- Vi, som en arbeidsgiver, er forpliktet til å ikke diskutere våre ansatte og deres kontrakter offentlig eller med pressen, sier styreformannen.

Reus ble hentet til Dortmund fra Borussia Mönchengladbach i 2012 og har utviklet seg til én av Tysklands mest spennende spillere i klubben.

25-åringen har også blitt koblet med Liverpool, Manchester United og en rekke andre storklubber i Europa den siste tiden.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.