Gå til sidens hovedinnhold

Dortmund slakter UEFA: - Vi ble fullstendig oversett

Sikkerhetssjef er av en annen oppfatning.

Champions League-kvartfinalen mellom Borussia Dortmund og Monaco ble spilt allerede dagen etter angrepet på den tyske klubbens spillerbuss.

Det fikk både flere spillere og Dortmund-trener Thomas Tuchel til å reagere.

Les også: Monaco vant målfest mot Dortmund

Tre sprengladninger gikk tirsdag av i nærheten av bussen. Laget var da på vei til Signal Iduna Park for å spille det første kvartfinaleoppgjøret. To personer, blant dem Dortmund-spilleren Marc Bartra, ble skadd i angrepet.

Trener Tuchel uttalte etter onsdagens 2-3-tap at laget hans følte seg oversett av Det europeiske fotballforbundet (UEFA).

- Vi hadde ønsket oss mer tid til å bearbeide det som skjedde, men følte oss fullstendig oversett av UEFA. Vi fikk beskjed per tekstmelding om at kampen skulle spilles dagen etter, sa Tuchel.

- Ble pålagt

- En avgjørelse ble tatt i Sveits som fikk direkte innvirkning på oss. Noen minutter etter angrepet var det eneste spørsmålet vi fikk: Er dere klare til å spille kamp? Som om noen hadde kastet en ølboks på bussen vår. Da visste vi ikke noe om bakgrunnen for angrepet. Vi føler oss hjelpeløse. Datoen ble pålagt oss og vi ble ikke spurt om vi kunne spille, fortsatte Dortmund-treneren.

Sokratis Papastathopoulos spilte hele kampen mot Monaco onsdag. Midtstoppperen ga ikke inntrykk av å føle seg komfortabel med å spille dagen etter bombeangrepet.

- Jeg er først av alt glad jeg er i live. Etter dagen i går (tirsdag) fikk jeg ikke mer rom til å tenke.

- UEFA må forstå at vi ikke er dyr. Vi er mennesker med familier, som har barn hjemme i huset. Jeg er glad alle spillerne og alle i støtteapparatet er i live, sa Papastathopoulos til ESPN.

Lagkameraten Nuri Sahin gjorde et følelseladd intervju med Viasat etter kampen. Intervjuet kan du se i videoklippet under.

HTML EMBED

Uenig sikkerhetssjef

FIFAs påtroppende sikkerhetssjef mener UEFA gjorde rett i å la kampen mellom bli spilt dagen etter angrepet.

Helmut Spahn overtar som sikkerhetssjef i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) om kort tid.

- Hvis vi gir opp, så gjør vi akkurat det de kriminelle ønsker, sier han.

Men Spahn legger til at kampen «selvfølgelig ikke ville blitt spilt» hvis noen hadde omkommet i bussangrepet. Han peker også på at det er vanskelig å eliminere all form for fare i fotballen.

- Man må leve med en risiko, men den må minimeres i så stor grad som mulig, sier han i torsdagens utgave av Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Returoppgjøret mellom Dortmund og Monaco spilles onsdag neste uke.

Les også

- Dortmund-mistenkt skal ha vært medlem av IS

Kommentarer til denne saken