*Nettavisen* Sport.

Dortmund vant etter sterk sluttspurt

Dortmund, her ved Neven Subotic (t.v.), vant til slutt klart mot Schalke. Foto: Ralph Orlowski

28.02.15 18:26

Borussia Dortmund så lenge ut til å tape poeng hjemme mot naboen Schalke, men tre sene scoringer gjorde at formlaget vant 2-0.

Etter en katastrofal første halvdel av sesongen har Dortmund nå begynt å ligne seg selv igjen. Men i lokaloppgjøret lørdag satt seieren langt inne.

Til tross for at kampen så ut som om det ble spilt mot ett mål, tok det 78 minutter før vertene scoret. Pierre-Emerick Aubameyang tråklet seg gjennom og tuppet ballen i mål.

Målet feiret den hurtige angriperen med å ta på seg en Batman-maske han hadde plassert bak mål. Feiringen sørget for at han fikk gult kort.

Bare minuttet etter sørget Henrik Mkhitaryan for å trygge ledelsen da han satte inn 2-0 for Dortmund. Kampens siste mål kom fire minutter før full tid ved stjernespiller Marco Reus.

Seieren var lagets fjerde på rad i Bundesliga. Dermed har Dortmund klatret opp fra nedrykksplass til en plassering midt på tabellen.

Jakter mesterligaplass
For Hoffenheim var ikke Tarik Elyounoussi med i troppen da Mainz ble slått 2-0 hjemme. Landslagsspiss Kevin Volland scoret først, før Eugen Polansk doblet ledelsen. Seieren betyr at Hoffenheim ennå er med i kampen om en mesterligaplass.

Leverkusen er også med i kampen om de fire mesterligaplassene. Simon Rolfes sørget for at laget tok tre viktige poeng hjemme mot nedrykkstruede Freiburg. En kneskadd Mats Møller Dæhli var ikke i troppen for gjestene.

Viktig seier
Per Ciljan Skjelbred spilte 82 minutter for nedrykkstruede Hertha Berlin i det viktige hjemmeoppgjøret mot Augsburg. Det så lenge ut til å ende uten scoringer, men to minutter før full tid satte Salomon Kalou inn et meget viktig mål for vertene.

Seieren betyr at Hertha klatret fra direkte nedrykksplass til trygg grunn i den meget jevne bunnstriden.

Hannover hadde ikke vunnet på seks kamper og klarte heller ikke å slå tabelljumbo Stuttgart hjemme. Christian Gentner sendte gjestene i føringen like etter pause, men Lars Stindls utligning sørget for ett poeng til hvert av lagene. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag