RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dortmund vant etter sterk sluttspurt

Dortmund, her ved Neven Subotic (t.v.), vant til slutt klart mot Schalke.
Dortmund, her ved Neven Subotic (t.v.), vant til slutt klart mot Schalke. Foto: Ralph Orlowski
Sist oppdatert:

Borussia Dortmund så lenge ut til å tape poeng hjemme mot naboen Schalke, men tre sene scoringer gjorde at formlaget vant 2-0.

Etter en katastrofal første halvdel av sesongen har Dortmund nå begynt å ligne seg selv igjen. Men i lokaloppgjøret lørdag satt seieren langt inne.

Til tross for at kampen så ut som om det ble spilt mot ett mål, tok det 78 minutter før vertene scoret. Pierre-Emerick Aubameyang tråklet seg gjennom og tuppet ballen i mål.

Målet feiret den hurtige angriperen med å ta på seg en Batman-maske han hadde plassert bak mål. Feiringen sørget for at han fikk gult kort.

Bare minuttet etter sørget Henrik Mkhitaryan for å trygge ledelsen da han satte inn 2-0 for Dortmund. Kampens siste mål kom fire minutter før full tid ved stjernespiller Marco Reus.

Seieren var lagets fjerde på rad i Bundesliga. Dermed har Dortmund klatret opp fra nedrykksplass til en plassering midt på tabellen.

Jakter mesterligaplass
For Hoffenheim var ikke Tarik Elyounoussi med i troppen da Mainz ble slått 2-0 hjemme. Landslagsspiss Kevin Volland scoret først, før Eugen Polansk doblet ledelsen. Seieren betyr at Hoffenheim ennå er med i kampen om en mesterligaplass.

Leverkusen er også med i kampen om de fire mesterligaplassene. Simon Rolfes sørget for at laget tok tre viktige poeng hjemme mot nedrykkstruede Freiburg. En kneskadd Mats Møller Dæhli var ikke i troppen for gjestene.

Viktig seier
Per Ciljan Skjelbred spilte 82 minutter for nedrykkstruede Hertha Berlin i det viktige hjemmeoppgjøret mot Augsburg. Det så lenge ut til å ende uten scoringer, men to minutter før full tid satte Salomon Kalou inn et meget viktig mål for vertene.

Seieren betyr at Hertha klatret fra direkte nedrykksplass til trygg grunn i den meget jevne bunnstriden.

Hannover hadde ikke vunnet på seks kamper og klarte heller ikke å slå tabelljumbo Stuttgart hjemme. Christian Gentner sendte gjestene i føringen like etter pause, men Lars Stindls utligning sørget for ett poeng til hvert av lagene. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere