RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dortmunds egen lykkebringer

Foto: Reuters/Scanpix
Borussia Dortmund gjør det bra så lenge de har Kevin Grosskreutz.

BAYER LEVERKUSEN - BORUSSIA DORTMUND 1-3:

I 2002 ble 14-år-gamle Kevin Grosskreutz juniorspiller på Borussia Dortmund - klubben han hadde vært supporter av hele livet.

Samme år vant Borussia Dortmund Bundesligaen for sjette gang. Året etter ble klubben nummer tre, og de påfølgende sesongene falt de stadig lenger ned på tabellen.

Grosskreutz tilbrakte seks år i Rot Weiss Ahlen før han i 2009 returnerte til Dortmund.

Siden da har det kun gått en vei for klubben. Oppover.

Med den nå 22-år-gamle Grosskreutz på topp, er Borussia Dortmund i ferd med å gjøre noe de ikke har klart på ni år: Vinne seriegullet.

Overlegene på topp
De er nesten sjanseløse, de andre klubbene. Borussia Dortmund står med 46 poeng, har vunnet 15 kamper og kun avgitt sju poeng. Målstatistikken teller 42 scoringer og 11 baklengs. Klubben på andreplassen i Bundesligaen, Mainz, ligger 13 poeng bak og har sluppet inn nesten det dobbelte.

Tredjeplassen er det Bayer Leverkusen som har. Fredag tok de imot beryktede Dortmund til et såkalt toppoppgjør.

«Topp» var det i så fall bare gjestene som sto for. 1-3 ble resultatet og Borussia Dortmund demonstrerte sin overlegenhet.

Bringer lykke
To av målene var det klubbens lykkebringer, Grosskreutz, som sto for.

Like etter at andreomgangen ble blåst i gang scoret Dortmund tre mål på seks minutter. Først to ganger ved Grosskreutz, før Fabian Götze punkterte med 3-0-målet. Grosskreutz serverte.

Sistnevnte, som ble tatt inn på det tyske A-landslaget i 2010, har nettet seks ganger denne sesongen. Han har spilt på topp i samtlige kamper.

Stefan Kiessling reduserte til 3-1, men det var lite Leverkusen kunne gjøre med bortelaget, som vant overlegent og fortjent.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere