RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dowie droppet Rooney

Foto: AP/Scanpix
Sist oppdatert:
Crystal Palace-manager Iain Dowie hadde sjansen til å sikre seg Manchester Uniteds stjerneskudd Wayne Rooney da han var manager i Oldham - men takket nei.

Nå mener Palace-sjefen at Rooney er «den beste spilleren han noensinne har sett». Men det var ikke tilfellet for noen år tilbake.

Da Dowie var manager i Oldham og Rooney spilte for Evertons ungdomslag, anbefalte hans bror Bob Dowie å hente Rooney på lån etter å ha sett 19-åringen i aksjon mot Tottenhams ungdomslag for fire år siden.

- Min bror Bob ringte meg etter å ha sett Rooney. Jeg var trener for Oldham på den tiden, og Bob mente jeg måtte hente ham på lån. Men allerede da var Rooney så god, at jeg tenkte: Aldri i livet om han vil til Oldham. Så jeg droppet å gjøre et forsøk, sier Dowie ifølge Ananova.

Årets unge spiller
Rooney ble nylig kåret til årets unge spiller i Premier League, men kom ikke med på årets lag. Det forundrer Dowie - til tross for at hans egen disippel Andy Johnson ble plukket ut som angriper sammen med Arsenals Thierry Henry.

- Jeg er veldig overrasket over at Rooney ikke kom med på årets lag. Han er den beste spilleren jeg noensinne har sett. Jeg var selv på Old Trafford forrige søndag, og så målet han scoret mot Newcastle. Wayne skinte virkelig, mener Palace-sjefen.

Og legger til:

- Jeg er sikker på at Sir Alex Ferguson selv mener Rooney er blant verdens beste spisser.

Wayne Rooney ble hentet til Manchester United fra Everton for enorme 335 millioner kroner (basert på antall kamper) i fjor høst.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere