*Nettavisen* Sport.

Drama, drama, drama!

Foto: Reuters/Scanpix

Fem nye lag er klare for gruppespillet i Mesterligaen.

25.08.10 01:05

Først mistet de Mesut Özil til Real Madrid.

Så holdt Werder Bremen på å ryke ut av mesterligakvaliken på bekostning av italienske Sampdoria. Mye tydet nemlig på at Rune Bratseths gamle klubb skulle havne i Europaligaen.

Det første oppgjøret i Tyskland endte 3-1 til tyskerne, og slik sett skulle man tro at Bundesliga-laget hadde gode forutsetninger for avansement før møtet på Stadio Luigi Ferrara.

Men en pangstart av vertene endret disse forutsetningene. Måltyven Giampaolo Pazzini nettet nemlig to ganger i løpet av de 13 første minuttene, og vips så var Sampdoria i førersetet.

Ekstraomganger
Og da Antonio Cassano satte inn 3-0 helt på tampen var saken biff, kjøttkaker, kålstuing og fiskeboller- trodde alle.

Men på overtid fikset Markus Rosenberg ekstraomganger for tyskerne med 4-4 sammenlagt etter ordinær spilletid.

Og i det klokken passerte 100 minutter sendte gode gamle Claudio Pizarro Werder Bremen i føringen etter en målgivende pasning av Marko Marin, som hadde en meget god kamp.

Dermed snek tyskerne seg videre til gruppespillet.

Målfest i Sevilla
Det var imidlertid ikke bare Sampdoria som fikk en tung kveld tirsdag. Sevilla var vel i utgangspunktet storfavoritt før møtet med Braga, men portugiserne lot ikke sånt påvirke dem.

I det første oppgjøret vant Braga 1-0 hjemme, og i returen på Estadio Ramon Sanchez Pizjuan tok de også kommandoen. 58 minutter ut i andre omgang ledet de med 2-0.

Dermed 3-0 sammenlagt, og det så håpløst ut for hjemmelaget. To mål av Luis Fabiano og Jesus Navas ga håp, men da Lima scoret to nye for Braga på slutten var det kjørt.

Frederic Kanoute reduserte til 3-4 (3-5 sammenlagt) på overtid, men like etter blåste dommeren av for full tid.

Straffer i Belgia
Det første møtet mellom Anderlectht og Partizan Beograd endte 2-2. Under returkampen i Belgia så det imidlertid ut som serberne skulle dra det lengste strået og gå videre.

Cleo ga gjestene ledelsen etter 15 minutter, og samme mann doblet i det 53 minutt. Men fulltreffere av stjerneskuddet Romelo Lukaku og Guillaume Gillet sørget for ekstraomganger.

To ganger 15 minutter forlengelse endte målløst, og dermed ble det hele avgjort fra krittmerket. Og fra 11-meter var det gjestene som holdt hodet kaldest, og kunne til slutt juble for avansement.

Basel med kontroll
Dramatikk ble det også i oppgjøret mellom Hapoel Tel Aviv og Red Bull Salzburg. Israelerne ledet 3-2 etter bortekampen, men da Douglas Da Silva satte ballen i eget mål rett før pause var det på nytt liv i kampen på stillingen 3-3 sammenlagt.

Haopel hadde likevel fordel av bortemålsregelen, og da Eraj Zehav også satte inn 1-1 på slutten var det hele klart.

Basel på sin side hadde få problemer med å ekspedere Sheriff Tiraspol, og sveitserne vant komfortabelt 3-0 (4-0 sammenlagt) etter to mål av Alexander Frei og ett av Marco Streller.

Sjekk siste fotballnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.