RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dramatikk da West Ham rykket ned

Foto: Afp/Scanpix
Sist oppdatert:
Wigan snudde 0-2 til 3-2 og har fortsatt håp om å redde plassen.

WIGAN-WEST HAM 3-2:

Tapet fører til at ikke engang teorien kan redde West Ham fra nedrykk, mens det fortsatt er håp for Wigan. Bunnstriden i Premier League er nå vidåpen og det er hele fem lag som kan slå følge med West Ham ned til Championship.

Kampen mellom de to bunnlagene ble dramatisk. West Ham ledet med to mål til pause selv om Wigan hadde vært best i førsteomgang.

I andreomgang snudde alt. I løpet av 25 minutter hadde Wigan utliknet, og på overtid sendte Charles N'Zogbia Wigan-fansen til himmels.

- Følelsen da ballen gikk inn er umulig å forklare. I det sekundet fikk spillerne betalt for det arbeidet de har gjennomført de siste ti månedene, sier Wigan-sjef Roberto Martinez til Sky.

- Jeg kunne ikke vært mer stolt, legger han til.

Wigan må fortsatt helst vinne borte mot Stoke i siste serierunde, men har et mye bedre utgangspunkt enn et uavgjortresultat ville gitt dem.

- Folk avskrev oss ved pause, men vi viste mye karakter i dag. Det tidlige målet ga oss mye tro. Vi er glade for seieren i dag, men vi må forberede oss og være klare for kampen mot Stoke, uttaler Conor Sammon, som scoret 2-2-målet for Wigan, ifølge BBC.

- En trist dag
West Ham-manager Avram Grant var naturligvis en skuffet mann etter nedrykket var et faktum.

- Det er en veldig trist dag for meg, de fantastiske supporterne og for klubben, sier Grant ifølge BBC.

- Denne kampen forteller kanskje historien om sesongen. Vi startet bra, som vi har gjort flere ganger, men det som skjedde skjedde, legger Grant til.

Han ville ikke spekulere i sin fremtid i West Ham.

- For meg er det den tristeste dagen i min fotballkarriere. Jeg er veldig lei meg for klubben og for supporterne. Det er en stor klubb, og jeg er sikker på at de vil komme tilbake til Premier League. Min fremtid er ikke viktig akkurat nå, forklarer Grant.

Demba Ba tente håpet for West Ham
Wigan åpnet friskt, men det var West Ham som tok ledelsen etter tolv minutter. Etter mye klabb og babb i feltet havnet ballen hos Thomas Hitzlsperger utenfor sekstenmeteren. Han slo inn til Demb Ba som headet bortelaget i føringen.

Kampen roet seg deretter noe ned, før Wigan tok over kampen. Men igjen var det West Ham som scoret mot spillets gang. James Tomkins fikk hodet på en West Ham-frispark, og Demba Ba var igjen på rett plass, headet ballen videre i mål.

Wigan hadde det meste av banespillet og flest sjanser, men det var altså West Ham som ledet med to mål til pause.

Dramatisk annenomgang
I andre omgang fortsatte Wigan presset, og fikk endelig uttelling da Charles N'Zogbia scoret med et nydelig frispark.

Etter 66 minutter kunne Demba Ba fullføre sitt hat trick, men avslutningen alene med keeper ble for dårlig. I stedet var det Wigan som scoret.

Ben Watson spilte igjennom Conor Sammon som trillet ballen rolig i mål til 2-2. Det var Sammons første mål for Wigan, og han kunne ikke valgt et bedre tidspunkt å få det på.

West Ham forsøkte å få et tredje mål, men i stedet var det Wigan som avgjorde kampen. Charles N'Zogbia scoret fra kanten av sekstenmeteren, men en elles god Robert Green burde tatt skuddet.

Målet var utrolig viktig for Wigan som nå har en bedre mulighet til å holde seg i Premier League. Ettersom Birmingham tapte mot Fulham er ned nå fem lag som kan rykke ned. Alt vil bli avgjort i den siste serierunden.

Siste serierunde for bunnlagene:
Blackburn: Wolverhampton (b)

Wolverhampton: Blackburn (h)

Birmingham: Arsenal (h)

Blackpool: Manchester United (b)

Wigan: Stoke (b)

West Ham: Sunderland (h)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere