RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dramatisk da Islands VM-drøm ble knust

Foto: Darko Bandic / Ap
Islendingene må reise skuffet hjem fra Kroatia.

KROATIA - ISLAND 2-0 (2-0):

Det var knyttet stor spenning til play off-kampen mellom Kroatia og Island tirsdag kveld, etter at det første oppgjøret på sagaøya endte 0-0.

Islendingene, som blant annet slo ut Norge i gruppespillet, hadde fortsatt gode muligheter til å ta seg til Brasil-VM, men i Zagreb skulle det blir for tøft for Lars Lagerbäcks menn.

Mario Mandzukic og Darijo Srna sørget for at Kroatia vant 2-0, og de er dermed klare for sommerens VM-sluttspill.

Mandzukic scoret
Islendingene gav seg riktignok ikke uten kamp, og etter kun ti minutter var det fort islendingene som kunne ha tatt ledelsen i Zagrep, da Tottenham-spiller Gylfi Sigurdsson avsluttet på en retur. Men skuddet ble blokkert.

I stedet var det hjemmelaget som tok ledelsen etter 27 minutter.

Ivan Perisic flikket ballen videre til Mandzukic etter en corner, og Bayern München-spissen gjorde ingen feil da han satte inn 1-0 til Kroatia.

Mandzukic skulle imidlertid igjen komme i fokus senere i omgangen, men denne gangen i negativ forstand.

Rødt kort gav islandsk håp
Bayern-spissen stemplet Johann Berg Gudmundsson i låret 37 minutter ut i kampen og fikk direkte rødt kort. Dermed så det noe mer lovende ut for islendingene, som nå skulle spille mot ti mann.

Men dessverre for islendingene klarte de aldri å svare hjemmelaget. Og verre skulle det bli da Srna økte Kroatias ledelsen kun to minutter etter pause.

Srna dro seg forbi en islending før han avsluttet fra hjørnet av sekstenmeteren. Hannes Halldórsson klarte ikke å stoppe det noe svake skuddforsøket og dermed stod det 2-0.

Det var også resultatet da dommeren blåste av kampen etter 90 minutter og Kroatia er videre til VM etter å ha slått Island 2-0 sammenlagt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere