*Nettavisen* Sport.

Dramatisk da Tromsø slo Partizan

Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Tre scoringer det siste kvarteret.

23.08.12 21:54

TROMSØ - PARTIZAN BEOGRAD 3-2 : Torsdag kveld spilte Tromsø den første av to playoff-kamper til Europaligaen, da Partizan Beograd kom på besøk til Alfheim. Det ble en dramatisk affære.

Tromsø åpnet kampen best, og tok ledelsen da Aleksandar Prijovic scoret i første omgang med et vakkert hodestøt.

Partizan slo tilbake rett før pause, før Fredrik Björck og Kara sørget for 3-1 med to sene scoringer i andre omgang.

Da trodde alle at Tromsø hadde sikret seg et svært godt resultat før de må reise til Serbia for å sikre gruppespillplass i Europaligaen om en uke.

Dessverre for Per-Mathias Høgmos menn slo Partizan tilbake nok engang, da Aleksandar Mitrovic reduserte fem minutter før slutt. Kampen endte altså 3-2 til Tromsø.

– Det var to gode lag på banen i dag. Vi skapte mye bra fra backene. Alt i alt er jeg godt fornøyd med kampen. Vi har vært gode borte i Europa i år, men det blir en vanskelig returkamp i Beograd. Psykologien ved at vi vant 3-2 er viktig. Partizan må nå fram i banen, og det blir spennende å se hvordan de angriper den oppgaven, sier TIL-trener Per-Mathias Høgmo ifølge Nordlys etter kampen.

Tromsø-forsvarer Miika Koppinen irriterer seg over at de slapp inn billige baklengsmål.

– Begge var helt unødvendige. Vi er likevel i førersetet før returkampen. Alle i laget har spilt store og viktige kamper tidligere. Det skal bli inspirerende å oppleve «heksegryta» der nede. Vi har en stor sjanse til å ta oss videre, sier Koppinen.

Uansett har «Gutan» et greit utgangspunkt foran returoppgjøret. Seieren smakte nok godt, for i Beograd venter nemlig fulle tribuner og det som er beskrevet som «gale» hjemmesupportere.

- Gale supportere
Bare spør VIF-spiller og Partizan-supporter Bojan Zajic.

- Borte blir det tøft for Tromsø. Det kan bli full stadion avhengig av resultatet i den første kampen. Blir det fullt, blir det en «crazy» kamp. Partizan har de beste supporterne i Europa, sa Zajic til Nordlys i forkant av onsdagens kamp.

Partizan Beograd har hatt en trøblete sesong. AEL Limasol slo dem ut av kvaliken til Champions League, og gikk på et ydmykende tap borte mot Donji Srem i serien sist. Det var derfor mange som var forhåpningsfulle med tanke på Tromsøs muligheter før kampstart.

Og hjemmelaget åpnet kampen godt, og skapte flere store sjanser de første 20 minuttene. Det var derfor ikke ufortjent da Tromsø tok ledelsen ti minutter før pause.

Thomas Drage fikk igjen ballen etter en corner, og slo inn i feltet på nytt. Aleksandar Prijovic raget høyest, og med hodet stanget han ballen via tverrliggeren og i mål. Dermed gikk Tromsø opp i 1-0.

Utlignet
Rett før pause slo imidlertid gjestene tilbake. Vladimir Volkov kom seg rundt Ruben Kristiansen og fikk slått inn. Inne i boksen var Sasa Markovic umarkert og stanget inn utligningen.

Tromsø hadde en gedigen mulighet minuttet senere, men Partizan klarerte Fredrik Björcks forsøk på streken. Dermed gikk lagene til pause på 1-1.

Etter hvilen fortsatte Tromsø presset mot Partizans mål, noe som ofte lønner seg i fotball.

Et snaut kvarter før slutt fikk nemlig hjemmelaget nok en gang hull på byllen, da Fredrik Björck gikk til værs på en corner og stanget Tromsø tilbake i ledelsen.

Fem minutter senere trodde alle at Kara hadde sørget for et drømmeutgangspunkt, da han headet inn 3-1 på en dødball fra Ruben Yttergård Jenssen.

Sen redusering
Men håp ble trolig snudd til frykt da Aleksandar Mitrovic sørget for Partizans andre bortemål, med sin 3-2-scoring i det 84. minutt.

Det ble også sluttresultatet på Alfheim, og Tromsø er fortsatt med i kampen om en billett til gruppespillet i Europaligaen.

Returoppgjøret går av stabelen onsdag om en uke i Serbia.

Tromsøs lagoppstilling:
Marcus Sahlman, Ruben Kristiansen, Fredrik Björck, Miika Koppinen, Saliou Ciss, Magnus Andersen, Serigne Kara Mbodj, Ruben Yttergård Jenssen, Thomas Drage, Aleksandar Prijovic, Zdenek Ondrasek.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.