Dramatisk kollaps

Foto: Stian Lysberg Solum (Scanpix)

Kjell Rune Sellin (21) fikk et illebefinnende i pausen i debuten for Kongsvinger.

09.08.10 07:23

KONGSVINGER-HØNEFOSS 3-3:

GJEMSELUND (Nettavisen): I en dramatisk kamp kom den mest dramatiske hendelsen i pausen. Innleide Kjell Rune Sellin, som debuterte for hjemmelaget Kongsvinger, kollapset i garderoben og ble etter en vurdering sendt til sykehus.

- Det var tre ting som spilte inn: Ekstrem utmattelse etter en første omgang der han løp masse, varmen og spillerens høye spenningsnivå inn i kampen, sier KIL-lege Dag Salicoth til Nettavisen.

Ba om å bytte
Sellin ba selv om å bli byttet ut før han fikk de verste symptomene.

- Han var veldig klar på at han ønsket å bytte. Han følte seg ikke bra. Han ble slapp og svimmel, og ble plaget av synsforstyrrelser. Etter hvert eskalerte det til hyperventilering, og jeg måtte legge han i stabilt sideleie, forteller KIL-legen.

Sellin ble også avkjølt, men midtveis i andre omgang var tilstanden likevel såpass forverret at legen bestemte seg for å sende Sellin på sykehus.

- Vi valgte å legge han inn på sykehuset. Der får han ligge over natta. Så regner jeg med at han er helt OK igjen – det var ikke noe medisinsk farlig situasjon, sier Dalicoth.

- Han var helt tom for energi, sier KIL-trener Tony Gustavsson til Nettavisen.

Kongsvingers kamp
Sekspoengskampen mellom bunnlagene Kongsvinger og Hønefoss ble også svært dramatisk. Kongsvinger tok ledelsen ved Roger Risholt allerede etter elleve minutter, og styrte kampen fullstendig de første 40 minuttene.

Så snudde Hønefoss det med to forholdsvis lettkjøpte mål. Først banket Aleksandr Dmitrijev inn utligningen via Bobby Friberg da Cruz, og så sendte Davy Claude Angan i vei et skudd i det motsatte hjørnet av hjørnet Thomas Myhre tok et skritt mot.

1-2 til pause var blodig urettferdig, og selvfølgelig tungt for hjemmespillerne.

Likevel løftet de seg. Risholt nr. 2, Kai, kom inn som innbytter for Sellin, og satte inn 2-2 med et hodestøt etter bare to minutter av de siste 45. Lennart Steffensen ga KIL en ny trøkk med et frispark fra 35 meter som gikk forbi alle og inn bak Thomas Myhre, bare minuttet etter utligningen.

Det kunne også ha blitt 2-4 da Saaliti skjøt tre minutter senere, men da var Kongsvingers sisteskanse med på notene og avverget.

Deretter handlet det meste om Kongsvinger, som satte et voldsomt trøkk på Hønefoss. Gerson Krogh, Niang, Tuelo Johannessen, Güven, Kai Risholt hadde alle gedigne sjanser som ble misset – særlig Niangs bom alene foran mål var utrolig!

Niang fikk sin revansje – tre minutter på overtid satte han inn 3-3 til øredøvende jubel.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.