*Nettavisen* Sport.

Drapstruet etter supporter-kritikk

Pål Møller, formann i Liverpools supporterklubb, ble drapstruet etter at han i TV 2 Nettavisen lørdag kritiserte Manchester Uniteds supportere i Norge for å være medgangssupportere.

16.02.04 06:45

- Dette er ekkelt og skremmende, sier en sjokkert Møller.

Pål Møller reagerte på en artikkel som stod på trykk i Aftenposten fredag, der lederen av Manchester Uniteds supporterklubb i Norge fortalte at Uniteds supporterklubb hadde mistet mange medlemmer etter at Ole Gunnar Solskjær forsvant fra rampelyset.

Møller sa blant annet følgende til TV 2 Nettavisen lørdag.

- Da jeg leste denne artikkelen, ble jeg stolt. Stolt fordi vår klubb ikke er fylt av medgangssupportere som svikter når favorittspilleren blir solgt, skadet eller er mindre i avisoverskriftene enn tidligere. Stolt fordi vi – til tross for mange skuffelser på banen de siste årene – faktisk har økt medlemstallet med 20 prosent de siste tre årene.

Drapstruet
Et par timer etter at artikkelen var publisert i TV 2 Nettavisen, tikket det inn en drapstrussel på datterens mobiltelefon, som står registrert i Pål Møllers navn.

- Datteren min på 12 år har en egen mobil som står i mitt navn. Like etter midnatt kom det en to-tre meldinger med graverende innhold inn på den. Der stod det blant annet «jeg skal drepe deg» og «du skal dø».

Datteren, som hadde lagt seg til å sove med mobilen ved sin side, leste meldingene først.

Skremte datteren
- Hvordan reagerte datteren din da hun leste meldingene?

- Hun ble selvfølgelig sjokkert og litt skremt. Hun skjønte jo ikke hva dette var og at det var meg dem var rettet mot, sier Møller.

Møller har sjekket hvem som eier mobilen, og han sitter derfor med et navn på den sannsynlige gjerningsmannen.

- Har du anmeldt forholdet, eller kommer du til å gjøre det?

- Jeg har ikke anmeldt dette, men vurderer å gjøre det. Det er jo en alvorlig sak, spesielt siden det også rammet datteren min. Men egentlig tror jeg dette bare er dårlig fyllerør på en sen lørdags kveld, men man kan jo aldri vite, sier Møller.

Pål Møller gikk selv inn å skrev en melding på TV 2 Nettavisens debattsider (under artikkelen «Liverpool har Norges beste supportere» se over), natt til søndag, der han ba vedkommende som sendte tekstmeldingene om å slutte med tullet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.