RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
SKUFFET IGJEN: Rosenborg gjorde ingen god kamp mot Sarpsborg 08 mandag kveld.
SKUFFET IGJEN: Rosenborg gjorde ingen god kamp mot Sarpsborg 08 mandag kveld. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)

Drillo: - Det er trist å se på Rosenborg akkurat nå

Sist oppdatert:
Rosenborg fikk problemer i Sarpsborg.

SARPSBORG 08 - ROSENBORG 1-1:

Per Joar Hansen har vært en presset mann etter flere skuffende resultater for Rosenborg den siste tiden.

Mandag kveld skuffet «Perrys» menn igjen, da Rosenborg kun tok ett poeng borte mot Sarpsborg 08.

Jonas Svensson sendte Rosenborg opp i en fortjent ledelse etter 28 minutter, men Sarpsborg kom sterkt tilbake og berget 1-1 etter scoring av Kristoffer Tokstad.

Kritisk Drillo
Egil «Drillo» Olsen, TV 2s ekspertkommentator, var kritisk til trønderne underveis i kampen.

- Det er trist å se på Rosenborg akkurat nå. De flytter ikke beina bak der, sa Olsen under andreomgangen. 

- Rosenborg har gjort en ynkelig andreomgang, oppsummerte Drillo da dommeren blåste av kampen.

Forbannet på egne supportere
RBK-trener Hansen har vært under hardt press siden tapet mot Stabæk 16. mai, men sier til adressa.no etter mandagens poengdeling mot Sarpsborg at han tåler presset og kritikken.

- Det er stort engasjement rundt Rosenborg, men det preger oss ikke med kritikk. Vi har ytringsfrihet i Norge så kommentatorene får skrive hva de mener, sier Hansen til adressa.no

FORBANNET: Per Joar Hansen synes lite om at egne supportere piper på spillerne hans.

Hansen er imidlertid ikke enig i all kritikken, og har følgende å si til egne supportere:

- Jeg får heller ikke gjort noe med at supporterne er negative. De får pipe så mye de vil på meg, men la spillerne mine være. Gutta elsker å spille fotball, og det er spillere tidlig i 20-årene som får 20.000 mot seg.

- Jeg blir forbanna. Ta heller meg. Ikke pip på en 20-åring som gjør så godt han kan. Han blir ikke bedre av det. Man kan diskutere om de som gjør sånt er fans da, ja, forklarer Hansen.

Svensson scoret
Rosenborg ble pepet av banen foran over 20.000 supportere etter det skuffende 3-1-tapet mot Stabæk 16.mai.

Mandag var trønderne igjen i aksjon da de var på besøk hos Sarpsborg.

Og det var et revansjesugent mannskap Per Joar Hansen sendte utpå kunstgresset i Østfold mandag kveld.

Kun to minutter var spilt da gjestene skapte kampens første store sjanse. Tobias Mikkelsen fikk ballen på kanten før han slo inn til Nicki Bille Nielsen. Danskens avslutning gikk imidlertid like til side for mål.

Trønderne fortsatte å presse utover omgangen, og John Chibuike var blant annet nære med å sende Rosenborg opp i ledelsen etter 23 minutter, da han avsluttet fra distanse. Men Duwayne Kerr i Sarpsborg-målet virket å ha god kontroll på nigerianerens avslutning.

Fem minutter senere, klarte derimot Kerr ikke å hindre gjestene i å ta ledelsen. Morten Gamst Pedersen slo en god corner, som etter noe klabb og babb endte opp hos Jonas Svensson. 21-åringen gjorde ingen feil og banket inn 1-0 fra fire meter. 

SCORET: Jonas Svensson satte inn 1-0 til Rosenborg.


Lund Hansen imponerte
Selv om det var Rosenborg som styrte det meste av spillet i førsteomgang, var spesielt Sarpsborgs toppscorer Aaron Samuel og Bojan Zajic en trussel for trønderne. Kun en god redning av Alexander Lund Hansen hindret sistnevnte fra å utligne etter 34 minutter, da han forsøkte seg med et skuddforsøk.

To minutter senere måtte Lund Hansen igjen i aksjon, da Samuel forsøkte seg med en heading på en corner. Heldigvis for gjestene var RBK-keeperen igjen med på notene.

Ved pause ledet Rosenborg 1-0. 

Sarpsborg presset gjestene
Mens Rosenborg starter førsteomgangen best, var det Sarpsborgs tur til å ta kontroll etter hvilen.

Kun 57 minutter var spilt da Samuel holdt på å utligne for hjemmelaget. 19-åringen rykket fra Stefan Strandberg og satte fart mot mål, men en god Tore Reginiussen reddet trolig eget lag da han fikk blokkert Sarpsborg-spissens avslutning.

Minuttet senere var det Zajics tur til å skape problemer for trønderne, da han avsluttet på kanten av sekstenmeteren. Men igjen hadde trønderne marginene på deres side, da skuddet gikk like til side for mål.

Ti minutter senere skulle imidlertid ballen sitte i mål for hjemmelaget. Aaron Samuel var dyktig da han sendte ballen videre til Kristoffer Tokstad, som utlignet for Sarpsborg.

Hjemmelaget presset på for nok en scoring mot slutten av kampen, mens Rosenborg var farlige på kontringer. Men da ingen av lagene scoret flere mål mandag kveld, endte det 1-1 i Sarpsborg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere