RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix

Drillo: - En lidelse

Sist oppdatert:
Fotball er ikke morsomt når du heter Egil Olsen og er landslagssjef.

NORGE-PORTUGAL 1-0:

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Norge tok sin største skalp på halvannet år da Portugal ble sendt hjem med null mål og null poeng i bagasjen tirsdag kveld. Siden Tysklands-kampen I Düsseldorf i fjor vinter også var en privatlandskamp var tirsdagens seier egentlig noe ikke har sett siden det glade 90-tall – og med samme mann ved roret.

Egil Drillo Olsen. Fotball-Norges store frelser.

68-åringens nye disipler spiller ikke sin fotball så kynisk som før, men resultatene er akkurat som i glansdagene – alle kan slås, intet er umulig.

Blant verdens ti beste
I løpet av en snau måned er Frankrike (ranket som nummer 21 i verden), Island (nummer 79) og Portugal (nummer åtte) beseiret, og Drillo håper igjen å ta oss til gamle FIFA-høyder.

- Siden den forrige rankingen kom rett før Frankrike-kampen, er jeg veldig spent på den som kommer nå. Jeg håper vi kan være blant de ti beste, sier den norske landslagshelten.

I oktober 1993 var Norge på sitt aller høyeste. Den gangen var vi ranket som nummer to i verden (bare Brasil var foran), men landslagssjefen regner ikke med at Norge kommer tilbake til de høyder. Kanskje like greit, skal man opp til et slikt nivå må mange og gode lag slås, og slikt er ikke neppe bra for en mann i Olsens alder.

- Fotball er ikke morsomt
Han hadde det nemlig vondt mot Portugal.

- De som sier fotball er morsomt, vet ikke hva de snakker om.

- Dette var en lidelse. Sekundviseren rørte seg jo ikke, sier landslagssjefen til et humrende pressekorps.

Likevel, akkurat som forventet.

- Det ble mye tøft, defensivt spill, mot gode, tekniske spillere. Vi løp mye, og defensivt er spillet i verdensklasse.

Lover Norge skal være i toppen
Offensivt var ikke landslagssjefen like fornøyd, og han hadde gjerne sett at Norge var «flinkere til å skape enn å ødelegge», men så altfor deppet så han ingen grunn til å være. Tirsdag kveld var så nær perfekt den kunne ha blitt.

- Vi var vel bare noen sekunder unna å få poengdeling i København (mellom Danmark og Island), slik at vi hadde stått med seks poeng, og de andre ett poeng hver.

- Men før de to kampene hadde jeg håpet at vi sto med fire poeng, og nå som vi står med seks, så er jeg temmelig sikker på at vi vil være med og kjempe i toppen når gruppa skal avgjøres.

Annonse: Klikk her for å spille om Viking Lotto-potten på 34 millioner kroner!

Advarer mot Kypros-kampen
For – det er et par kamper som Drillo er rimelig trygg på at Norge skal sanke tre poeng i.

- Normalt skal vi slå både Island og Kypros hjemme, og da har vi tolv poeng.

- En av de to første plassene har vi kapasitet til å klare, men resten av kampene blir vanskelige.

«Resten» består seg av fire kamper, to mot Danmark, samt Portugal og Kypros borte. Fredrikstad-gutten er kjapp med å advare mot å innkassere tre poeng før vår neste bortekamp, i Kypros, er spilt.

- Dere må være forsiktige nå, og ikke kjøre dette opp i skyene. Det blir ingen enkel kamp der nede, Kypros er et godt lag, sier Drillo.

- 60/40 for EM-sluttspill
Likevel, 68-åringen mener at Norge har kommet seg et par store og solide skritt nærmere et EM-sluttspill i Polen og Ukraina.

- Jeg vurderte vel sjansene til 50/50 før kvalifiseringen startet. Nå er den vel kanskje 60/40, sier en strålende fornøyd Egil Olsen, som mener seieren over Portugal er å regne som like stor som seirene over Nederland og Italia på 90-tallet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere