Drillo: - Forren er veldig nærme

Foto: Montasje Svein Ove Ekornesvåg / Krister Sørbø / NTB scanpix

Men landslagssjefen valgte å hente inn 36 år gamle Kjetil Wæhler i troppen til VM-kvaliken.

27.08.12 14:54

ULLEVÅL / MOLDE (Nettavisen): Drillo overrasket da han offentliggjorde landslagstroppen til VM-kvalikkampene mot Island og Slovakia mandag.

Tre etablerte spillere gikk ut, mens én av Drillos tidligere nøkkelspillere kom inn i troppen.

Kjetil Wæhler (36) er tilbake i landslagsvarmen etter å ha vært ute av troppen siden kampen mot Wales i november 2011.

- Kjetil er veldig motivert for å være med igjen, og jeg har hatt kontakt med ham, både på mail og telefon. Jeg har sett ham spille, riktignok ikke den siste kampen der de tapte, men de to før der. Han spiller solid i Gøteborg, og det er derfor han er tilbake, forklarer Drillo overfor Nettavisen.

I tillegg til Wæhler er Brede Hangeland og Vadim Demidov med i troppen som midtstoppere.

Forren best i Tippeligaen
En som ikke kom med, er Vegard Forren (24). Molde-stopperen har vært strålende for de regjerende seriemesterne over lang tid.

Forren har faktisk vært så god at Molde-trener Ole Gunnar Solskjær er overbevist om at han fortjener en plass på landslaget.

- Hadde det vært jeg som hadde bestemt, så vet du nok hva som hadde skjedd. Men nå er det ikke jeg som bestemmer. Vegard har vist for oss at han er god, så får vi se om det er en type Egil har lyst til å ha med seg, sa Solskjær til Nettavisen søndag kveld.

- Finnes det en bedre stopper i Tippeligaen?

- Jeg synes ikke at det finnes en bedre stopper i Tippeligaen, men det får noen andre svare på, sa Solskjær.

- Et tidsspørsmål
Landslagssjef Drillo innrømmer at Forren er på blokka, selv om Molde-stopperen ble veiet og funnet for lett denne gang.

- Jeg vet at han har vært spesielt bra i det siste. Forren er veldig spennende, og muligens er det bare et tidsspørsmål før han er der (i troppen). Han følges nøye og er nærme, sier Drillo til Nettavisen.

- Solskjær sier han er best i Tippeligaen, er du enig i det?

- Tja, det har kanskje Solskjær bedre forutsetninger enn meg for å si noe om, og kjenner ham kanskje bedre. Det vet jeg ikke, svarer landslagssjefen.

Foto: Aas, Erlend

Kan danke ut Wæhler
Særlig i Europaligaen har Forren imponert. Etter kampen mot Heerenveen, der Forren skal ha stor æren for at Molde holdt nullen, gikk forsvarsmakker Kristoffer Vatshaug ut og tvitret følgende:

- OK å ha Norges beste stopper. #Forren, skrev Vatshaug.

Drillo brukte også deler av pressekonferansen på Ullevaal til å hinte om at det ikke skal mye til for at Forren inkluderes i en landslagstropp.

- Jeg er veldig kynisk, og velger spillere jeg tror er best akkurat nå. Det sier seg selv at det er tidsspørsmål før noen danker ut Kjetil (Wæhler) fra den plassen, sier Drillo.

- Hvor mye lytter du til råd fra trenere?

- Mye. Hvis det er en spiller jeg er i tvil om, snakker jeg ofte med treneren, sier Drillo.

Om forsvarsproblemene fortsetter mot Island og Slovenia, skal du ikke se bort ifra at han tar en telefon til Aker Stadion. Da får han de varmeste anbefalinger om Vegard Forren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.