*Nettavisen* Sport.

Drillo: - Hadde ikke trodd på så gode resultater

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Landslagssjefen godt fornøyd etter 0-0 mot Zambia.

12.01.13 15:45

ZAMBIA-NORGE 0-0:

Det var på forhånd annonsert fulle tribuner og folkefest i Ndola, da Norge kom på besøk, som det første europeiske landslaget noensinne.

Publikumssvikt og en sjansefattig fotballkamp var istedenfor det som ble servert på en knusktørr gressbane fra Zambias praktanlegg. Norge har dermed 1-0 i målforskjell på to kamper under turen til Afrika.

- Jeg hadde ikke trodd på fire poeng og så gode resultater. Vi spiller disiplinert og gjør ikke de små tabbene som mot Sør-Afrika. Zambia spiller seg ikke til store sjanser, og det gjør ikke vi heller, sier landslagssjef Egil Olsen til TV 2 etter kampen.

Snytt
Egil «Drillo» Olsen gjorde sju endringer fra kampen mot Sør-Afrika, og André Hansen fikk sin landslagsdebut i målet, samtidig som Marcus Pedersen erstattet en syk Alexander Søderlund.

Norge gikk rett i angrep på Levy Mwanawa Stadium, og kunne med litt flaks ledet etter få sekunder. Dessverre for det norske laget, ble Mohammed Fellahs forsøk for dårlig, mens Pedersen ikke klarte å komme på returen.

De som trodde pangstarten bar bud om en livlig omgang med fotball, skulle dessverre ta feil.

Til tross for en gigantisk zambisk mulighet få minutter før pause, var det nemlig ikke mye å rope hurra for.

Høydepunktene sett med norske øyne var da spillerne ved to anledninger ropte på straffespark, uten å få gehør hos dommeren. Til Jan-Ivar «Mini» Jacobsens frustrasjon.

HTML EMBED

HTML EMBED

Dommeren fikk ellers mye oppmerksomhet da han blåste inndirekte frispark mot Norge, noen meter inne i Norges 16-meter. Få skjønte hvorfor han hadde blåst, men det var trolig fordi keeper-Hansen holdt ballen i mer enn de seks sekundene som er tillatt.

I kjent Drillo-stil lå Norge kompakte bakover og ventet på overgangsmuligheter, uten at det altså førte til mange farlighetene. Lagene gikk dermed målløse til pause.

Holdt nullen
Den andre omgangen ble heller aldri noen stor forestilling, men Norge produserte likevel noen gode målsjanser.

Både da Espen Ruud curlet et frispark inn i boksen, uten at noen klarte å få en avgjørende fot på ballen.

Drøyt ti minutter før slutt skulle også innbytter Erik Huseklepp få en god mulighet til å avgjøre kampen.

Det ble aldri noen noen mål i Ndola, og på den positive siden kan Norge i alle fall ta med seg at de har spilt 180 minutter med fotball uten å slippe inn mål.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag