RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Drillo: - Langpasningen har aldri vært min stil

Foto: Aas, Erlend (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Og landslagssjefen synes ikke 4-5-1 er noen spesielt artig spillestil.

SEHESTEDS PLASS(Nettavisen): Nils Arne Eggen og Egil «Drillo» Olsen lanserte bok to dager etter Rosenborgs forsmedelige 0-4-tap mot Bayer Leverkusen forrige uke.

Da Nettavisen spurte Drillo om hva han syntes om Rosenborgs forsvarsspill, var landslagssjefen lite lysten på å svare. Men en svært opplagt Nils Arne Eggen stjal showet, og dermed kom etter hvert også Drillo på glid.

Les også: Drillo skylder på RBKs angrepsspill

Men det kom fram flere interessante ting på boklanseringen.

- Langpasningen ikke min stil
Under den innledende samtalen mellom Eggen og Drillo rettet landslagssjefen en pekefinger mot media, som han mener har stemplet ham som en forkjemper for langpasningen.

- Media har vært utrolig sløve opp gjennom årene. Det har aldri vært den lange pasningen som har vært min stil, sier Drillo.

Han peker på at det var det ekstreme spillermaterialet med hodestyrken til Jostein Flo og venstrebenet til Stig Inge Bjørnebye som gjorde at Norge startet å slå langt, og viser videre til at langpasningen er langt mindre til stede i dagens landslag.

- Kan være et postulat
Likevel er det liten tvil om at Drillo har et nærere forhold til langpasningen enn mange andre trenere. Det synes han er rart.

- Når et lag ligger under 0-1 og det er fem minutter igjen, så spiller alle langt. Derfor kan jeg ikke skjønne hvorfor folk er så negative til langpasningen, sier Drillo.

Her trer Nils Arne Eggen støttende til for sin bokpartner.

- Jo lenger pasningen er, hvis den er presis, jo farligere blir det. Det kan nesten være et postulat, mener Eggen og tenker på sine egne læresetninger.

Gjennombruddshissighet
Men om det ikke er langpasningen, hva er det da som er Drillos varemerke?

- Det er gjennombruddshissighet jeg står for, sier landslagssjefen.

- Norge spiller rundt 65 prosent av pasningene sine fremover på banen. I så godt som alle kampene vi har spilt, antageligvis alle, har vi spilt mer gjennombruddshissig enn motstanderen, sier Drillo.

Landslagssjefen mener det er dette som er årsaken til Norges gode resultater under hans ledelse.

- Vi ville vært sjanseløse den junikvelden i Marseille i 1998 dersom Brasil hadde spilt 65 prosent av pasningene sine fremover, mener Drillo.

Han anslår at bare rundt 35 prosent av Brasils pasninger gikk og går fremover.

Brasil bedre med Drillo?
- Du er blitt sitert på at Brasil ville vært et bedre landslag med deg som landslagssjef. Stemmer det? spør forlagets ordstyrer.

- Det kan godt tenkes at jeg har sagt noe sånt, men det er satt litt på spissen at Brasil ville vært bedre med meg. Hele poenget mitt er at Brasil ville vært et bedre lag dersom de hadde spilt mer gjennombruddshissig. Selv Barcelona ville vært bedre, mener Drillo.

Han kan ikke skjønne hvorfor det etter hans syn ofte oppfattes som negativt å være gjennombruddshissige.

- Noen mener det er større risiko å spille ballen fremover enn bakover. Jeg vil nesten påstå at det er motsatt, sier Drillo.

- 4-5-1 ikke artig
Norges landslag under Drillo har blitt synonymt med formasjonen 4-5-1. Men overraskende for mange er ikke det en formasjon Drillo er spesielt glad i.

- Jeg synes ikke det er spesielt artig å spille 4-5-1. Men med vårt spillermateriell er det den formasjonen som gjør oss best i stand til å slå bedre motstandere, mener Drillo.

Norge har åpnet EM-kvalifiseringen perfekt og står med to seire av to mulige så langt. Den siste kom hjemme mot Portugal da Norge vant 1-0 etter mål av Erik Huseklepp.

- Hadde vi spilt som Portugal ville vi tapt den kampen, mener Drillo og tenker på portugisernes ballbesittende spillestil.

- Tull og tøys
68-åringen har heller ingenting til overs for trenere som mener at stilen går foran resultatet.

- Når trenere sier at «Vi rykker heller ned enn å spille rævva-fotball», så er det bare tull og tøys, mener Drillo.

Om Norge spiller rævva-fotball eller ikke er subjektivt. Men et objektivt faktum er at Egil Olsen uten tvil er Norges mest suksessfulle landslagstrener gjennom tidene. Han har skapt flere stolte øyeblikk for nasjonen enn øvrige landslagssjefer, og det synes det norske folk å sette pris på.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Følg oss på Twitter: @NettavisenSport

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere