*Nettavisen* Sport.

Drillo bekymret for Riise

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Men landslagssjefen tok ut Fulham-backen til møtet med Ukraina.

22.01.13 12:23

ULLEVÅL/GRØNLAND (Nettavisen): Før vårens VM-kvalifiseringskamper ligger Norge på andreplass i Gruppe E - tre poeng bak Sveits.

Neste kvalikkamp er mot Albania den 22. mars, men før den tid skal Drillos menn finpusse formen med privatlandskamp mot Ukraina i Sevilla.

Tirsdag presenterte landslagssjefen troppen som blir med til Spania den 6. februar.

Bekymret
Etter at mange nye og uerfarne spillere fikk muligheten mot Sør-Afrika og Zambia rett over nyåret, tok Drillo denne gangen ut en toppet tropp, med hele seks U21-spillere.

- Jeg har tatt med seks stykker. I tillegg er det to eller tre som ligger veldig nært. Det er ikke langt unna at jeg kunne tatt ut et landslag med kun U21-spillere, sier Drillo.

John Arne Riise er nå ute av Fulhams tropp, og Drillo sier at han gjerne ser at venstrebacken finner seg en klubb hvor han får spille.

- Jeg er alltid bekymret når folk ikke spiller på klubblaget sitt. Vi har noen flere i den samme situasjon. Moa spiller heller ikke så mye som jeg skulle ønske, sier Drillo til TV 2.

- Uaktuelt å droppe Riise
Drillo mener imidlertid at det var uaktuelt å utelate Fulham-backen denne gangen.

- Vi har som prinsipp at hvis du ikke spiller på klubblaget over tid, ligger du også tynt an på landslaget. Han hadde en bra avslutning på fjoråret og med den bakgrunnen han har, er han med.

- Hvor vidt han er med videre i 2013, avhenger av hva som skjer på klubbnivå, men det var ikke aktuelt å ikke ta ham med, sier Drillo, som legger til at han har snakket med Fulham backen flere ganger den siste tiden.

Landslagssjefen ønsket ikke å utdype hva han og Riise hadde snakket om. Drillo var i stedet mer opptatt av å snakke om de andre alternativene han har på venstre back.

- Dette er en posisjon der vi ikke har hatt mange alternativer tidligere, men nå har vi det. Jonathan Parr har vært veldig, veldig god i England og Vegard Hedenstad spiller fast i Tyskland. Det er veldig hyggelig, sier landslagssjefen.

- Nærmer seg slutten
- Nærmer det seg slutten på «Riise»-epoken?

- John Arne har vært med lenge, så det nærmer seg jo slutten, ja. Men han er i stand til å holde på et par år til. Nå handler alt om å finne seg en ny klubb og få spilletid, sier Drillo.

Drillo mener dette er en av de beste troppene han har tatt ut som norsk landslagssjef.

- Det er en av de sterkeste troppene jeg har hatt på lenge, sier han.

Her er troppen:
Rune Allmenning Jarstein
Espen Bugge Pettersen

Mohammed Abdellaoue
Magnus Wolff Eikrem
Tarik Elyounoussi
Vegard Forren
Brede Hangeland
Vegar Eggen Hedenstad
Markus Henriksen
Tom Høgli
Ruben Yttergaard Jensen
Joshua King
Håvard Nielsen
Håvard Nordtveit
Jonathan Parr
Tore Reginiussen
John Arne Riise
Alexander Søderlund
Alexander Tettey

P.S. På tirsdagens pressekonferanse ble det også klart at Knut Tørum blir Tor Olav Skulleruds assistent på U21-landslaget.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag