*Nettavisen* Sport.

Drillo er pessimistisk

Foto: Morten Holm/SCANPIX

- Mulighetene er små, sier Egil Olsen om Norges playoffsjanser. Få full oversikt her!

14.08.09 09:20

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Mens strålende fornøyde landslagsspillere reiste hjem til sine klubblag, møtte trener Egil Drillo Olsen pressen med en solid dose knallhard virkelighet.

Landslagssjefen mener at det skal mye til for at Norge blir å se i VM-sluttspillet i Sør-Afrika neste sommer, til tross for 4-0-seieren over Skottland onsdag kveld.

Tror på andreplass
Norges eneste sjanse er å bli nummer to i gruppe ni og i tillegg være blant de åtte beste av totalt ni toerlag i den europeiske VM-kvalifiseringen. Det vil gi Drillos utvalgte muligheten til å kvalifisere seg via to playoffkamper mot en annen gruppetoer.

- Mulighetene er små. Sjansen for å bli nummer to i vår gruppe har økt kraftig, og det har jeg faktisk ganske god tro på, men det siste hinderet er nok det tøffeste: Å få en gruppetoer til å havne bak oss, sier Egil Drillo Olsen.

Norge har seks poeng etter seks kamper og kan maksimalt få 12 poeng, men det er ikke usannsynllig at det ikke vil være nok.

- Det kan skje. Det er klart at det er litt bittert hvis vi blir nummer to og ryker ut, men det vil være bedre enn å ikke bli nummer to i det hele tatt, mener landslagssjefen, som ikke har tapt en landskamp på Ullevaal Stadion siden tidlig på 90-tallet.

Nyhet: Spill Lotto og Tipping på mobilen

Må vinne resten
Nettavisen har studert toermulighetene og konstaterer at Drillo har rett: Det ser ikke lovende ut.

Norge har seks poeng og to kamper igjen, og må vinne sine to siste kamper for å ha den minste mulighet til å nå playoff som ett av de åtte beste andrelagene i de ni gruppene.

Slik er situasjonen akkurat nå:
(Kun nåværende gruppetoere med i oversikten. Alle ferdigspilte og gjenværende kamper mot gruppenes jumbolag er trukket fra, ettersom det vil bli gjort når gruppespillet er ferdig. Årsaken til dette er at det ikke er like mange lag i hver gruppe)

Gruppe 1: Ungarn er nummer to med sju poeng og har fire kamper igjen.
Gruppe 2: Sveits er nummer to med sju poeng og har fire kamper igjen.
Gruppe 3: Nord-Irland er nummer to med sju poeng og har tre kamper igjen.
Gruppe 4: Russland er nummer to med tolv poeng og har tre kamper igjen.
Gruppe 5: Bosnia-Hercegovina er nummer to med ni poeng og har tre kamper igjen.
Gruppe 6: Kroatia er nummer to med åtte poeng og har tre kamper igjen (Her har Ukraina 11 poeng og to kamper igjen, så hvis Kroatia svikter, blir det Ukraina vi eventuelt skal sammenlignes med).
Gruppe 7: Frankrike er nummer to med ti poeng og har tre kamper igjen.
Gruppe 8: Irland er nummer to med sju poeng og har tre kamper igjen.

Irland og Nord-Irland
Oversikten viser at gruppetoerne i gruppe fire, fem, seks og sju vil være helt eller nesten helt sikret playoffplass. Toerne i gruppe én, to, tre og åtte har alle sju poeng, med henholdsvis fire, fire, tre og tre kamper igjen.

Av disse lagene er kanskje Irland mest interessant.

Irene har fem poengs margin ned til nummer tre i gruppe åtte og kan ende på andreplass selv om det bare blir fire poeng på de tre siste kampene. Lagets tre gjenstående kamper er Kypros (borte), Italia (hjemme) og Montenegro (hjemme). Italia er ubeseiret etter seks kamper, mens Montenegro og Kypros til sammen bare har én seier.

Gruppe tre er en svært jevn gruppe hvor Nord-Irland i øyeblikket innehar andreplassen. Gruppen består ellers av Slovakia, Slovenia, Polen og Tsjekkia, foruten San Marino, og her kan gruppetoeren med litt norsk flaks ende på 11 poeng. Nord-Irland har igjen Polen (borte), Slovakia (hjemme) og Tsjekkia (borte).

Hvis flere lag blir stående på samme poengsum, skilles lagene på følgende vis: 1) Målforskjell, 2) Scorede mål, 3) Scorede mål på bortebane, 4) Disiplinær statistikk, og 5) Loddtrekning.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Annonsebilag