*Nettavisen* Sport.

Drillo har løsningen

Foto: Jon-Michael Josefsen (Scanpix)

Egil «Drillo» Olsen vet nøyaktig hvordan han skal gjøre Norge enda bedre i 2010.

15.11.09 15:36

SVEITS - NORGE 0-1

GENEVE/OSLO (Nettavisen): Den første landskampen etter at Nils Johan Semb staket ut kursen for Norge de neste 6 årene var mot et landslag som har imponert de siste årene. Sveits er klare for VM i Sør-Afrika, og skulle bli en bra test for et norsk landslag med siktet stilt inn på neste høsts EM-kvalifisering.

Men etter en meget disiplinert og prikkfri defensiv forestilling, kunne Norge gå av banen i Stade de Geneve med nok et sterkt resultat. Landslagsåret 2009 startet med en sensasjonell seier borte mot Tyskland, og ble avsluttet med lagets sjette seier, mot et lag som ikke hadde tap hittil i år. Dermed ser statistikken for 2009 mye bedre ut, enn det den gjorde for et år siden.

Og ikke minst gir seieren mot en VM-klar motstander håp om at Norge endelig kan ta seg tilbake til et mesterskap.

- Det har vært et veldig bra år resultatmessig. Nå seg jeg veldig lyst på EM-kvalifiseringen. Vi kan ta med oss disse resultatene inn mot kvalifiseringen, og da har vi en stor mulighet til å kvalifisere oss, sier John Carew.

Trist førsteomgang
Til tross for flybilletter helt nede i 700 kr tur/retur Geneve, var det ikke mange norske fjes å se på tribunene da VM-klare Sveits tok imot det norske landslaget.

Og det var kanskje like greit. For oppgjøret på Stade de Geneve var aldri veldig underholdende før pause, og selv om det norske laget holdt Sveits unna de største mulighetene, skapte de knapt nok noe selv.

- Førsteomgangen var i underkant offensivt, sier Drillo. Treneren ser at det norske laget må jobbe med det offensive spillet dersom de skal kunne være en trussel i kvalifiseringen som starter neste høst.

- Jeg har en forkjærlighet for å bli bedre på kontringer. Der kan vi absolutt bli bedre, forklarer landslagssjefen.

Og med den defensive strukturen Drillo har fått inn i det norske laget, er det helt klart størst potensiale framover på banen. Og der kan Norge til gjengjeld bli mye bedre.

For der Norge etter hvert har skapt en ganske solid defensiv plattform, er også Sveits et lag med stram struktur. Derfor var det ikke mange gangene Norge kom seg gjennom. I førsteomgangen var det i grunn bare to innleggsforsøk fra Erik Huseklepp og et frisparkforsøk fra John Arne Riise som lignet på sjanser til Norge.

Med andre ord ganske så tynt fremover.

Sveits på sin side skapte ikke mange farlighetene heller, men var nære ved å bryte gjennom med Alexander Frei flere ganger. Norge holdt likevel godt stand, og førsteomgangen ebbet ut uten at noen av lagene fant veien til nettmaskene.

Langt bedre etter hvilen
Men etter en ganske så tafatt førsteomgang, skulle det bli mer moro etter hvilen. For først kom Sveits til avslutning umiddelbart, men Albert Bunjaku lyktes ikke med avslutningen sin. Dermed var det duket for Morten Gamst Pedersen. Blackburn-spilleren rundlurte Philipp Degen inne i feltet, og ble felt. Den walisiske dommer Mark Whitby pekte straks på straffemerket.

Der var John Carew sikker, og dunket inn ledermålet for Norge. Straffen var for øvrig Norges første sjanse i kampen.

Etter dette skulle Norge skape langt mer, for da Sveits måtte risikere mer framover, fikk nordmennene mer rom framover på banen. Og med kvikke bein hos John Carew, Morten Gamst Pedersen og innbytter Morten Moldskred skulle det by seg flere muligheter for Norge.

Alle tre kom seg gjennom i løpet av det neste timinuttet, men enten var avslutningen for upresis, den sveitiske keeperen for god eller teknikken for dårlig i det avgjørende øyeblikket. Men uansett var det gledelig å se et mye piggere norsk lag etter pausen.

Men Sveits vet å spille fotball de også. Og også de skulle skape flere muligheter etter at Norge tok ledelsen.

Men akkurat slik Norge ikke tok vare på sine muligheter, lyktes heller ikke Sveits med å få ballen i mål. Dermed kunne Norge juble for sin sjette seier i 2009.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.