RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Drillo hentet Helstad

Foto: VALERY HACHE (Afp)
Sist oppdatert:
Spissveteranen med igjen mot Irland.

Thorstein Helstad (33) ble mandag plukket ut til den norske landslagstroppen som møter Irland borte 17. november.

Det offentliggjorde Norges Fotballforbund i en pressemelding.

John Carew har endnå ikke meldt formelt forfall til Irlands-kampen, men Drillo tviler på at han er tilgjengelig. Dermed så han til fransk 2. divisjon og en Helstad som har scoret seks mål på de sju siste kampene der.

Iversen, Braaten og Moldskred
- Vi trengte en spiss nå som vi trolig blir uten John Carew. Vi vurderte flere. Vi vurderte Steffen Iversen, Daniel Braaten og Morten Moldskred i tillegg til en del av de yngre. Mange av de yngre er imidlertid tatt ut på U21-landslaget. Til slutt endte vi derfor med å ta ut Thorstein, sier landslagets assistenttrener, Ola By Rise, til Nettavisen.

Det er et drøyt år siden Helstad sist spilte for Norge. Den gangen både scoret og startet han for Norge hjemme mot Makedonia i september. By Rise eller Drillo har ikke sett Helstad i aksjon, men har fått gode rapporter på ham den siste tiden.

- Thorstein er en erfaren målscorer med stor fart, han er godt trent, er motivert og absolutt ikke for gammel for denne kvalifiseringen, sier By Rise videre.

Norge møter Irland 17. november. Deretter venter én ny treningskamp i februar, mot en foreløpig ikke avklart-motstander, før EM-kvalifiseringskampen mot Danmark i mars.

- Ikke noe bakgård
- Det er gledelig at prestasjonene hans blir lagt merke til. Thorstein har scoret seks mål på de sju siste kampene for et lag som topper Ligue 2 i Frankrike, sier Helstads agent, Stig Lillejord, til Nettavisen.

- Til de som tror Ligue 2 er bakgrunn på lavt nivå vil jeg også bare si følgende: Det er det ikke. Den står i alle fall ikke noe tilbake for Tippeligaen, og Thorstein har en god scoringsstatistikk over tid, fortsetter Lillejord.

Her kan du se resten av troppen som møter Irland 17. november.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere