Gå til sidens hovedinnhold

Drillo: - Jeg er dundrende uenig

Drillo og Semb slår tilbake mot kritikken fra Arild Stavrum og Kjetil Rekdal.

- Jeg kan ikke se at Drillo er bra for Norge, sier Arild Stavrum til Nettavisen.

Den tidligere fotballprofilen - og nåværende treneren - frykter påvirkningen Drillo-suksessen får på norsk spillerutvikling. Aalesund-trener Kjetil Rekdal er delvis enig, og vil også vente med å dra en endelig konklusjon før vi ser ringvirkningene Drillo-suksessen har nedover i aldersklassene.

Les saken: - Drillo er ikke bra for Norge

Det får selvsagt Drillo og toppfotballsjef Nils Johan Semb til å reagere.

- Pasninger kan være drepen
- Jeg er dundrende uenig, sier Drillo til Nettavisen.

- At det skal være mer utviklende å spille ballen bakover enn fremover, det skal du argumentere godt for å få meg til å skjønne. Og det er vel det det handler om? Om ballen skal spilles fremover eller bakover, legger han til.

Noe er han imidlertid enig i.

- Det er ikke noe poeng i at et lilleputtlag skal ligge stramt organisert i 4-5-1-formasjon. Der er det utvikling med ball som er viktigst.

- Men uansett stil så vil jo ballinnehavet i en fotballkamp være likt. Jeg har diskutert dette med dansker. De sier at ballinnehavet i dansk fotball er større enn i norsk fotball. Da sier jeg at det er likt begge steder. Hvis det ene laget har ballen i 80 prosent av tiden og det andre i 20, så kan det ikke bli mer enn hundre prosent totalt. Uansett hvilket land det foregår i.

- Stavrum sier at stilen din er drepende for fotballen?

- Jeg ser egentlig ikke den store krisen om et lag spiller 4-5-1 i Norway Cup heller, jeg. Jeg er mer redd for lag som lærer å bare spille pasninger, og at pasningen blir viktigere enn gjennombruddet. Det er for meg enda mer drepende for norsk fotball.

- Er Drillo-stilen kjedelig for nøytrale tilskuere?

- Nøytrale? Det er da relativt få tilskuere som er nøytrale. De aller fleste er ikke det. Da blir det med kjedelig eller morsomt enn helt annen greie. Det handler uansett om å vinne.

Kritikken er ikke ny på Drillo. Den har kommet med jevne mellomrom. Fra flere hold.

- Selvfølgelig. Flertallet av trenere i Norge, og det er mange trenere i Norge, står jo for noe annet enn det jeg står for. Jeg tilhører en skole som er i mindretall. Det er jeg klar over.

Les også: Arvtakeren hyller Drillo

Forstår ikke kritikken
Drillo får uansett støtte av sjefen sin - toppfotballsjef Nils Johan Semb.

- Jeg kan ikke, selv om jeg prøver å se dette på beste måte, forstå argumentasjonen, sier han til Nettavisen.

- Se på fotball-VM. Se hvordan lagene tenker helhet. Det handler om angripe og forsvare seg, men også å skape ubalanse hos motstanderen, begynner han.

- Jeg skulle gjerne ønske at Norge hadde hatt evnen til å ha ballen mer, men defensivt er vi uansett bra. Offensivt er det bra i den forstand at vi kjører ganske mange gode overganger, og at vi stort sett vinner sjansestatistikken i kampene vi spiller.

- Og hvis noen mener at dette er det samme som på 90-tallet, så er det ikke det. Langpasningen med påfølgende duell og stuss er nesten ikke med i repertoaret lenger. Vi prøver å bruke ballen mer. Så at Drillo-stilen skal være så farlig for norsk spillerutvikling fremstår som en merkelig analyse. For å si det mildt, sier Semb.

- Tydeligheten nedover i aldersklassene fra oss som jobber med det, har jo uansett lenge vært at man skal bruke ballen, at man skal prøve og feile. Det handler om ferdighetsutvikling, ferdighetsuvikling og ferdighetsutvikling. Det erfokuset. På A-landslaget er det resultatfokus. Uten at jeg er med på at A-landslaget står for en negativ stil.

- Faktisk synes jeg at andre lag, også på høyere nivå - og også lagene til noen av disse kritikerne - burde lære noe av landslagets stil.

- Så du er ikke redd for at Drillo-stilen blir kopiert mye nedover også på yngre nivå?

- Selvfølgelig så kan det være lag som tar etter, men budskapet nedover har vært det samme i så mange år. Da handler det om at i alt materiell vi sender ut, i all kommunikasjon med instruktører, så snakker vi om ferdigheter, ferdigheter og ferdigheter, og spillerutvikling, spillerutvikling, spillerutvikling.

- Stavrum sier han ville slått av TVen hvis han ikke var norsk...

- Det gidder jeg ikke å kommentere. Jeg lar meg rett og slett ikke provosere, sier han.

Reklame

Black Friday-pris på Garmin-favoritten fenix 5 Plus

Kommentarer til denne saken