Drillo lar Carew hvile

Foto: Darren Staples/REUTERS

Vond rygg gir John Carew fri mot Sør-Afrika.

12.03.09 12:36

Egil Drillo Olsen presenterte torsdag sin andre landslagstropp siden comebacket som landslagstrener. Landslagssjefen tok totalt ut 19 spillere, men avslørte at én av dem ikke blir med på den lange flyturen til Sør-Afrika.

- John Carew blir med til Tyskland for å trene, så drar han antakeligvis tilbake til fotballøya. Han har slitt med en vond rygg i snart et halvt år. Vi har i samråd med lege blitt enige om at han skal få slippe en så lang flyreise, begrunnet Egil Olsen i forhold til å spare Carew.

- Har du tatt denne avgjørelsen i samarbeid med Aston Villa?

- Jeg har ikke diskutert det med verken Aston Villa eller Martin O’Neill. Han har vært lenge borte og har et tøft program i serien.

Ikke plass til Aarøy
Norge spiller borte mot Sør-Afrika den 28. mars og hjemme mot Finland 1. april. Trolig er den store Aston Villa-spissen tilbake til det sistnevnte oppgjøret.

Olsen fikk ikke plass til fyrtårnet Tor Hogne Aarøy i troppen. Det begrunnet han slik:

- Carew er delvis tilbake igjen. Jeg har også snakket med Kjetil (Rekdal). Det er grunnen til at han ikke er med nå. Ikke hadde han fått plass heller på turistklasse ned til Afrika, humret Drillo.

- Det siste var en fleip, understreket han så.

Riise tilbake
John Arne Riise var sentral for Roma, da de røk ut av Champions League onsdag kveld.

Det var ingen stor overraskelse at han ble innkalt til landslagstroppen torsdag. Erik Huseklepp, Mounir Hamoud, Erik Nevland, Fredrik Strømstad og Børre Steenslid ble vraket fra forrige landslagstropp.

Steffen Iversen er ikke helt frisk etter skadene som har plaget ham i sesongforberedelsene til årets Tippeliga-sesong.

Hele troppen mot Sør-Afrika og Finland: Rune Almenning Jarstein, Jon Knudsen, Mohammed Abdellaoue, Martin Andresen, Trond Erik Bertelsen, Daniel Braaten, John Carew (blir ikke med til Sør-Afrika), Christian Grindheim, Brede Hangeland, Henning Hauger, Thorstein Helstad, Tom Høgli, Morten Gamst Pedersen, Tore Reginiussen, Bjørn Helge Riise, John Arne Riise, Per Ciljan Skjelbred, Jan Gunnar Solli og Kjetil Wæhler.

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Nettavisens Tippeliga-managerspill: Sett opp ditt drømmelag!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag