*Nettavisen* Sport.

Drillo misfornøyd med egne spillere

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

- Veldig mange var under pari.

08.06.13 01:14

ALBANIA - NORGE 1-1:

TIRANA (Nettavisen): «Drillo, dette er flaut!»

Det skrev Steffen Iversen på Twitter underveis i kampen mot Albania fredag kveld.

Det er lett å forstå den gamle landslagsprofilens frustrasjon, for Norges kamp var nettopp det: Frustrerende. Mot et Albania-lag som manglet tre av sine beste spillere, hørte det til sjeldenhetene at Norge klarte å skape farligheter offensivt.

Da Valdet Rama fikk stå upresset og sende Albania i ledelsen fire minutter før pause, trodde mange at det bar ett sted for Norge. Og det er ikke Rio de Janeiro man hadde i tankene, men et langt varmere sted.

Fem minutter før slutt dukket imidlertid Tom Høgli opp og stupheadet inn utligningen, og kampen endte 1-1. Når i tillegg Slovenia vant sin kamp mot Island fredag kveld, er fortsatt en playoff-plass innen rekkevidde. Dermed var det en ambivalent følelse i den norske leiren etter kampslutt.

- Resultatet i Island-kampen betyr at vi egentlig er kommet litt nærmere lagene foran oss, unntatt Albania selvsagt. Vi har tre hjemmekamper igjen, og det gjør at vi er fullt med til høsten. Med et 0-1-tap, som det lenge så ut til å bli, hadde det sett annerledes ut. Nå ble bildet snudd opp ned med uavgjort, sier toppfotballsjef Nils Johan Semb til Nettavisen.

Les også: Spillerbørs

Misfornøyd Drillo
Landslagssjef Egil Drillo Olsen oppsummerer 1-1-kampen på denne måten:

- Vi gjør en dårlig kamp, særlig i første omgang. De var gode defensivt, det skal de ha. Men vi gjorde enkle feil, overraskende enkle feil, som muligens er et resultat av overtenning. Men vi sto på, ga ikke opp og fikk en scoring på slutten. Det gjør at humøret er vesentlig bedre enn det hadde vært med tap. Nå er vi veldig godt med (i gruppa) fremdeles, sier Drillo.

Han la imidlertid ikke skjul på at flere av spillerne skuffet ham mot Albania.

- Veldig mange synes jeg spilte litt under pari. Uten å gå inn på navn, var det nok en del som var i overkant tent, sier Drillo.

- Er du overrasket over hvor lite Norge skaper?

- Ja, vi har vel ikke skapt mindre i noen kvalikkamp så langt enn dette her. Det er vel første gang vi ikke vinner sjansestatistikken, uten at jeg har dette i hodet nå, sier Drillo til Nettavisen.

- Burde Rune Jarstein reddet skuddet som gjorde at Albania til ledelsen?

- Det mest skuffende der, er at det er en innoverkant som er høyrebeint, og da skal vi stoppe den. Det er skuffende, og det burde vi ha taklet. Men jeg satt såpass lavt og langt unna, så hvorvidt Rune kunne ha reddet, har jeg ikke noe svar på, sier Drillo.

Men målscorer Høgli får skryt av sjefen.

- Han er kanskje en matchvinner, er det ikke det man kaller det?

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Ap

- Skuffet
Etter kampen var det likevel en skuffet og nedbrutt gjeng som troppet opp i pressesonen, en pressesone som for øvrig må være den mest kaotiske i Europa, med 50 mann stappet inn i et rom på 15 kvadratmeter.

- En skuffende prestasjon, men jeg er glad for at vi ikke tapte. Jeg er skuffet over at vi ikke slår dette laget, oppsummerer kaptein Brede Hangeland.

Espen Ruud var involvert i både baklengsmålet og utligningen. Han var også misfornøyd med Norges prestasjon.

- Jeg er skuffet, jeg hadde håpet vi skulle klare å ta tre poeng her nede. Vi får heldigvis en utligning til slutt, men jeg synes ikke dette var bra nok, sier Ruud til Nettavisen.

- Overrasket
Han innrømmer at han hadde trodd Norge skulle skape flere sjanser enn det som ble tilfellet.

- Jeg er overrasket over at vi ikke klarer å spille mer. Det var absolutt plass til å spille her, de presset oss ikke veldig høyt og vi hadde muligheten. Men det ble fort den litt enkle løsningen, en lang ball opp på spissene våre, som vi ikke klarte å skape så mye ut av, sier han.

Tom Høgli, som for anledningen spilte venstreback, var kanskje Norges beste spiller mot Albania. Han gjorde jobben sin defensivt, reddet en kjempesjanse på streken og scoret målet som holder VM-drømmen i live for Norge.

- Det er ikke så ofte jeg scorer mål, så det var artig for min del, det må jeg innrømme. Vi får med oss et poeng, og det skal vi være ok fornøyd med når vi scorer såpass seint, sier Høgli til pressen etter kampen.

Toppfotballsjef Semb holder med Høgli i den konklusjonen. Men han er skuffet over prestasjonen.

- Vi må være fornøyd med at vi fikk ett poeng på en kveld hvor vi skapte lite og det kladdet mye. Det var mange spillerprestasjoner under pari, så vi må stikke fingeren i jorda og si at vi er litt heldige, avslutter Semb til Nettavisen.

MER FRA NETTAVISEN:

Annonsebilag