RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Drillo så Jarsteins megatabbe

Foto: Teigen, Trond Reidar (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Ryker Rune Jarstein ut av landslagstroppen?

SANDEFJORD - ROSENBORG 2-2: Mandag skal landslagssjef Egil Drillo Olsen ta ut troppen til de ekstremt viktige VM-kvalifiseringskampene mot Makedonia og Nederland.

Tirsdag satt Drillo på tribunen da landslagskeeperen Rune Jarstein gjorde nok en kjempebrøler.

Keeperproblem i Norge
Et høyt og langt innlegg ble slått fra Sandefjords venstrekant, og Jarstein ble ikke presset av noen motspillere da han skulle ta imot ballen. Likevel klarte han å glippe den - og Samuel Isaksen kastet seg fram og dyttet ballen inn i det åpne Rosenborg-målet.

- En kjempetabbe av Jarstein, konstaterte NRKs ekspert Karl Petter Løken.

Dette er som kjent ikke den første tabben Rune Jarstein har gjort i Rosenborg. Keeperen som skulle være norsk fotballs nåtid og framtid, ser i dag mer ut som symbolet på norsk fotballs keeperproblem.

Både mot Molde og Lyn hadde landslagskeeperen svært uheldige inngripener. Spørsmålet er hvor lenge han beholder statusen som landslagskeeper.

Hareide: - Ut
Rosenborg-målvakten måtte - du husker kanskje det? - blant annet ta på seg skylden for at det ble 2-2 og ett poeng i stedet for 2-1 og tre poeng i hjemmekampen mot Island i fjor høst.

- Du kan ikke fortsette å gjøre tabber hvis du skal stå på landslaget. Det har kostet Norge altfor mye allerede, sier tidligere landslagssjef Åge Hareide til NRK.

Hareide var sammen med tidligere Sandefjord-trener Tor Thodesen i statskanalens ekspertpanel under tirsdagens sending. Thodesen mener også at Jarstein nå må vrakes.

- Han er ikke stabil nok til å kunne stå i mål for Norge, mener Thodesen.

Klikk her for å lese kamputviklingen minutt for minutt.

Norge ligger i øyeblikket sist i VM-kvalgruppe ni, med to poeng etter tre kamper, og har sannsynligvis ikke råd til å tape så mange poeng på de fem siste kampene dersom det skal ende med andreplass bak Nederland og playoffkamper om en billett til VM-sluttspillet i Sør-Afrika neste sommer.

Scoret etter 19 sekunder
Rosenborg åpnet fenomenalt i tirsdagens tippeligakamp og tok ledelsen gjennom Trond Olsens mål etter bare 19 sekunder.

Rade Prica økte til 2-0 etter 32 minutters spill, og da virket denne kampen avgjort. Rosenborg var flere hakk bedre enn hjemmelaget, men Admir Rascic reduserte til 1-2 fem minutter før pause.

Så kom tabben til Jarstein og målet til Isaksen.

- Vi gjør en bra kamp, spiller bra og skaper utrolig mange sjanser. Vi skal vinne med et par mål her. Det føles tungt å tape to poeng, sier trener Erik Hamrén til NRK. Han har ingen problemer med å innrømme at 2-2-målet kom som en følge av en tabbe av Rune Jarstein.

- Der må det være en litt bedre inngripen, konstaterer svensken.

2-2-resultatet betyr at Rosenborg topper Tippeligaen med 20 poeng, mens Molde er nummer to med 17 og Sandefjord sammen med Start følger etter med 16 poeng. Sandefjord kjemper altså i toppen, men har bare ett plussmål og ligger derfor bak Start på grunn av målforskjellen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere