*Nettavisen* Sport.

Drillo satte bort keepervalget

Foto: Bjørn Sigurdsøn (Scanpix)

Og Rune Almenning Jarstein er med. Sjekk troppen mot Makedonia og Nederland!

25.05.09 13:29

ULLEVÅL (Nettavisen): Mandag tok landslagssjef Egil Drillo Olsen ut laget til VM-kvalifiseringskampene mot Makedonia og Nederland. Før uttaket har diskusjonen gått høyt om hvem som skal vokte det norske målet, etter at de aktuelle kandidatene har gjort tabber i fleng.

Til syvende og sist valgte sjefen sjøl å ikke blande seg inn i valget.

- Keeperne har jeg holdt meg litt unna. Jeg hare hørt på hva Ola By Rise og Frode Grodås har snakket om. Derfor har jeg tatt ut 18 utespillere, mens assistenten har tatt ut tre keepere, fortalte Drillo på mandagens pressekonferanse.

- Ønsker ikke «Tabbeligaen»
De tre keeperne er Jon Knudsen, Rune Almenning Jarstein og Håkon Opdal. Og det var By Rise som måtte svare da det kom spørsmål om keeperne.

- Når det gjelder keepersituasjonen er det blitt en opphoping av trykkfeil som er veldig synlig og har fått mye oppmerksomhet i negativ retning. Jeg mener det er forskjell på gode spillere som gjør dårlige prestasjoner innimellom, altså trykkfeil, og folk som gjør det over tid, for da kan det utvikle seg til et problem. Og det har vel kanskje vært i grenseland i Tippeligaen i år i sum, erkjente By Rise, og avsluttet med følgende.

- Vi ønsker ikke at Tippeligaen skal ha et varemerke som Tabbeligaen, så jo færre store trykkfeil, jo bedre.

Les også: Tabbeligaen!

Andresen ute
Før han leste opp troppen, varslet han også at han kom til å skuffe pressen.

- Media liker overraskelser, men det kan hende jeg skuffer litt. Overraskelsene er kanskje større når det gjelder de som ikke er tatt ut, sa Drillo.

Og den kanskje største overraskelsen er at Martin Andresen er ute av troppen, i likhet med alle andre fra Vålerenga. Det samme er profiler som Fredrik Strømstad og Thorstein Helstad, som har hatt en tøff vinter og vår i franske Le Mans.

- Martin spiller en veldig bra landskamp mot Tyskland. Etter det har han vært skadet og operert, og etter min mening ikke kommet tilbake på det nivået han var, sa Drillo.

Fevang inne
Mange hadde spekulert i at Starts Geir Ludvig Fevang kunne bli overraskelsen i troppen. Og Drillo leste faktisk opp en Fevang, men det var Odd Grenlands Morten Fevang. Han er tatt inn sammen med klubbkollega Simen Brenne.

- Det er formspillere som har konkurrert mot noen som har vært med lenge. Morten Fevang har vært Odds beste og spilt veldig bra over lang tid. Jeg vet han er en gammel mann, over 30 år, men jeg synes det er riktig å ta med den typen spillere. Simen Brenne lige så, han har vært veldig bra, poengterte Drillo

Tilbake i landslagstroppen er også Strømsgodsets Fredrik Winsnes.

Her er troppen:

Keepere:
Rune Almenning Jarstein
Jon Knudsen
Håkon Opdal

Utespillere:
Trond Erik Bertelsen
Simen Brenne
Daniel Braaten
John Carew
Morten Fevang
Christian Grindheim
Brede Hangeland
Henning Hauger
Erik Huseklepp
Jon Inge Høiland
Steffen Iversen
Morten Gamst Pedersen
Tore Reginiussen
Bjørn Helge Riise
John Arne Riise
Per Ciljan Skjelbred
Fredrik Winsnes
Kjetil Wæhler

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.