*Nettavisen* Sport.

Drillo skuffet over Vålerenga

Foto: Bjørn Sigurdsøn/SCANPIX

Sjefen sjøl er faktisk litt skuffet over hele Tippeligaen.

27.05.09 15:11

ULLEVÅL (Nettavisen): Martin Andresen. Moa Abdellaoue. Kristofer Hæstad. Daniel Fredheim Holm. Det mangler ikke på store Tippeliga-navn og landslagsspillere i Vålerenga.

Eller, vent nå litt.

Det mangler faktisk norske landslagsspillere i Vålerenga akkurat nå. Den hardtsatsende osloklubben har ingen - null, niks, nada - med i den troppen som Egil Drillo Olsen (67) presenterte mandag.

- Det er naturligvis skuffende. Jeg har jo et forhold til Vålerenga sjøl, sier Drillo til Nettavisen. Han har som kjent vært både trener og analyseansvarlig i klubben tidligere.

Les også: Satte bort keepervalget

Winsnes bedre
Martin Andresen og Mohammed «Moa» Abdellaoue var med da Drillo sist tok ut en norsk landslagstropp, Kristofer Hæstad ble i pressen nevnt som aktuell denne gang, mens Daniel Fredheim Holm er skadet.

- Selv om Vålerenga har tatt en del poeng i det siste, imponerer de stadig ikke. Det gjorde de heller ikke i går (søndagens 1-0-seier over Strømsgodset). Martin sliter med å komme tilbake på sitt beste, og når (Fredrik) Winsnes stadig er blitt bedre, valgte jeg han i stedet.

- Moa sliter også med skade. Jeg fulgte nøye med på ham i går, og jeg har sett ham mye bedre, konstaterer Drillo.

Kristofer «Doffen» Hæstad var ikke på blokka til Drillo før 4-4-kampen mot Lyn.

- Doffen gjorde en veldig bra kamp da, men var ikke så god i går. Han var ikke så veldig aktuell før Lyn-kampen, men var på blokka nå, forteller Drillo til Nettavisen.

Ingen lag imponerer
Vålerenga er ikke det eneste Egil Olsen er skuffet over. 11 serierunder er unnagjort i Tippeligaen, og ingen lag har vunnet mer enn seks kamper. Keeperne har utmerket seg spesielt negativt, ettersom deres tabber og feilvurderinger ofte blir langt mer synlige enn utespilleres.

Normalt finner en landslagssjef plass til tre-fire ferske og uerfarne fjes i en tropp på denne tiden av sesongen, men veteranen Morten Fevang (34) var den eneste overraskelsen i uttaket til kampene mot Makedonia og Nederland henholdsvis 6. og 10. juni.

- Hvis jeg skal være litt forsiktig, så synes jeg at nivået i Tippeligaen er noe skuffende, sier Drillo til Nettavisen.

Han utdyper det slik:

- Det er stadig veldig ujevnt i Tippeligaen. Det mest påfallende er kanskje at ingen lag har pekt seg ut veldig tydelig. Det har heller ikke Rosenborg. Selv om de nå leder ganske greit, så har heller ikke Rosenborg imponert meg. Jeg sa litt spøkefullt før sesongen at i år er det ingen som vinner Tippeligaen.

- Men det får jeg antageligvis ikke rett i, smiler Drillo.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.