RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Drillo skylder på RBKs angrepsspill

Foto: Aas, Erlend (Scanpix)
Sist oppdatert:
Drillos tanker om norsk fotballs nivå og RBKs spill mot Leverkusen.

SEHESTEDS PLASS (Nettavisen): Rosenborgs ydmykende 0-4-tap mot Bayer Leverkusen i Europaligaen torsdag er blitt behørig omtalt som en svikt i individuelle forsvarsprestasjoner.

Les også: - Kan ikke bortforklare 4-0

Lørdag lanserte RBK-trener Nils Arne Eggen og landslagssjef Egil «Drillo» Olsen sin nye bok. Mye var likt, men kontrasten var stor til da Nils Arne Eggen ga ut suksessboken «Godfoten» i 1999.

Også da kom Rosenborg rett fra europacupkamp i Tyskland, men den gang hadde RBK stått for en av sine største bragder. Storlaget Borussia Dortmund var blitt slått 3-0 i Mesterligaen.

- Det var mye flere journalister under lanseringen den gang, sier en noe overrasket Nils Arne Eggen på pressekonferansen.

- Men det sier vel noe om konjunkturene, konstaterer han.

Drillo nekter å svare
Etter en lang innledningssamtale mellom de to trenerne på podiet, spør Nettavisen Drillo hva han synes om Rosenborgs forsvarsspill mot Leverkusen. Var det bare en individuell glipp, eller var det noe galt med hele forsvarsplanen?

- Jeg fryktet at noen av dere ville spørre om det, men vi er her for å promotere boka, så det vil jeg ikke svare på, sier Drillo til Nettavisen.

Da tar Nils Arne Eggen kommandoen.

- Jo, men Egil. Det er jo ganske interessant. Jeg starter å svare jeg, så får vi se om han Egil kaster seg med etter hvert, sier en Nils Arne Eggen i perlehumør til Nettavisen, etter først å ha spurt om ikke han skal stille Nettavisens spørsmål høyt i salen.

Slakter eget lag
Deretter starter slakten av eget lag.

- Forsvarsspillet vårt var elendig. Men det gikk på individuelle feil, ikke strukturen. Vi hadde nesten samme struktur som landslaget, men utførelsen var elendig. Både individuelt og kollektivt, sier Nils Arne Eggen åpenhjertig.

Han peker som de fleste andre spesielt på 0-1-målet der Mikael Dorsin misset fullstendig, og 0-3-målet da keeper Daniel Örlund ble lurt trill rundt.

Drillo slenger seg med
Så klarer ikke Drillo å holde seg lenger. Men mannen som er kjent for å ha en jernhard defensiv organisering i sine lag peker ikke direkte på forsvarsspillet til Rosenborg når han skal finne årsaken til stortapet.

- Dårlig forsvar henger ofte sammen med dårlig angrepsspill. Det gjorde det også i denne kampen, påpeker Drillo.

Mer rekker ikke landslagssjefen å si før en iherdig Nils Arne Eggen griper ordet igjen.

- Ja, det stemmer. For eksempel når vi mister ballen to mot en offensivt. Det skjedde for eksempel en gang da Per (Ciljan Skjelbred, red. anm.) førte ballen oppover, og Dorsin kom på siden. Istedenfor å bruke Dorsin spiller Per inn mot Roar Strand, men han misser med pasningen samtidig som Dorsin er på vei fremover og hele venstresiden er blottlagt. Da fikk tyskerne en farlig kontring som rett nok ikke førte til mål, men det var mange lignende episoder i kampen, mener Eggen.

- Gått ut over forsvarsspillet
Både før og etter kampen mot Leverkusen har sterke fotballpersonligheter uttalt seg negativt i Nettavisen både til Rosenborgs dårlige forsvarsspill, men også om det generelle nivået i Tippeligaen.

- Nils Arne Eggen har gjort RBK til et bedre angrepslag, men det har dessverre i stor grad gått ut over forsvarsspillet, sa ansvarlig for trenerutdanning i Norges Fotballforbund Dag Riisnæs til Nettavisen for en uke siden.

Les også: - Har ikke en sjanse internasjonalt

- Norsk klubbfotball i fritt fall
Fredag uttalte toppfotballsjef Nils Johan Semb til Nettavisen at norske lag har mye å lære når det gjelder balansen mellom forsvar og angrep.

- Hvis vi bruker europacup som referanseramme på nivået i norsk klubbfotball, så er vi i fritt fall. Og vi faller ytterligere. Og når nivået faller så veldig, sier det noe om at den nasjonale ligaen ikke er god nok, erkjente Semb overfor Nettavisen dagen etter RBK-fadesen.

Les også: - Norge er i fritt fall

Drillo vrir seg unna
På lørdagens pressekonferanse spurte Nettavisen Drillo hva han synes om nivået på norsk fotball for tiden.

- Nivået blir jevnt og trutt bedre. Spillerne blir teknisk bedre og fysisk bedre, sier Drillo.

- Jeg tenker på det relative nivået i forhold til utenlandske lag?

- Skal vi bruke statistikk så er det vel bare Montenegro som har klatret mer enn Norge på FIFA-rankingen den siste tiden, svarer Drillo.

- Jeg tenker på nivået på klubbfotballen, ikke landslaget?

Da trer Nils Arne Eggen støttende til og griper ordet.

- Hvis dagens Rosenborg-mannskap hadde vært i toppslag, så ville ting sett annerledes ut både i Parken mot København og torsdag mot Leverkusen, sier Eggen.

- Vent med å dømme oss
Han påpeker at spillet Rosenborg viste torsdag ikke er representativt for laget, og har en bønn til media og folket.

- La oss få sjansen til å spille hele Europaligaen før vi evalueres. Alt gikk i stå i den ene kampen, så vi kan ikke dømmes utelukkende på den. Men dessverre kan vi heller ikke skylde på at vi smurte oss bort, innrømmer Nils Arne Eggen med et glimt i øyet.

Boka
For å blidgjøre Egil Drillo Olsen til slutt:

Boka som Nils Arne Eggen og Drillo lanserte lørdag heter «Det viktigste av alt uviktig», er basert på samtaler mellom de to, og er ført i pennen av Otto Ulseth.

Etter å ha vært tilstede på lanseringen og sett en Nils Arne Eggen i fri dressur, samt en Egil Drillo Olsen slenge stikk tilbake til Eggen, ser ikke undertegnede bort fra at boken kan være både lystig og interessant lesning.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Følg oss på Twitter: @NettavisenSport

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere