Gå til sidens hovedinnhold

Drillo tåkelegger Moas rolle

Men Nettavisen vet hvem som starter mot Island.

ULLEVÅL (Nettavisen): Skadene til John Arne Riise og Morten Gamst Pedersen, som gjør at begge to er uaktuelle mot Island, har skapt hodebry for landslagssjef Egil «Drillo» Olsen.

Det som hele tiden har vært sikkert, er at Erik Huseklepp vil befinne seg på den ene kanten. Hvem som vil spille på motsatt kant, har vært det store spørsmålet i Gamst Pedersens skadefravær.

Drillo innrømte at laguttaket har vært en utfordring denne gang.

- Ja, det har vært relativt vanskelig. Det har ikke vært noen opplagte valg, fortalte han til Nettavisen.

Tåkete svar
Det har vært spekulert i at Drillo vil velge å bruke Moa på kanten og sette inn John Carew som midtspiss. Nettavisen spurte derfor landslagssjefen om han kan slå fast at Moa får spissplassen i den ventede 4-5-1-formasjonen.

- Det vil jeg ikke uttale meg om, svarte Drillo.

Deretter la han til at han muligens vil bruke spillere i uvante posisjoner i den viktige EM-kvalifiseringskampen.

- Vi har vært inne på tanken å rokere litt på folk, uttalte trenerveteranen.

Moa har bøttet inn mål i seriestarten i Tyskland, og Drillo bekreftet i det minste at Hannover-spilleren vil starte mot Island.

- Moa er knallform, så det sier seg selv at vi ikke kan sette han på benken, sa landslagssjefen til Nettavisen.

Folkets ønske
Landslagssjefen fortalte deretter at han har laget klart for seg, men at han ikke vil gi det til pressen, ettersom spillerne ennå ikke har fått vite startelleveren.

Det var altså ikke lett å bli klok på Drillos laguttak.

Nettavisen vet likevel at Drillo ikke trekker det potensielt sjokkerende Moa-på-kant-trekket opp av hatten denne gang. Abdellaoue spiller på topp, mens Jonathan Parr får Gamstens plass på venstresiden og Espen Ruud kommer inn på Riises backplass.

HTML EMBED

Noe annet enn Moa som spiss ville - ved et poengtap - ganske sikkert fått sterk kritikk, ettersom både eksperter og «mannen i gata» er samstemte i at Moa er den beste for jobben.

I sin forrige periode som landslagssjef, brukte Drillo ofte Ole Gunnar Solskjær på kanten, med Tore André Flo som midtspiss. Norges trener er derfor ikke ukjent med en slik løsning.

Les også:Norges nye venstreside?

Norge stiller med følgende mannskap Island:

Rune Almenning Jarsten - Tom Høgli, Kjetil Wæhler, Brede Hangeland, Espen Ruud - Erik Huseklepp, Alexander Tettey, Henning Hauger, Christian Grindheim, Jonathan Parr - Mohammed Abdellaoue.

- Tempo blir viktig
Island-kampen er meget viktig i Norges kamp for en EM-plass. Drillo håper ikke at skadene til Gamst Pedersen og Riise vil svekke Norge.

- Det får tiden vise. Vi får jo en ny venstreside. Vi skulle gjerne hatt dem med, men det kan komme inn folk som vil gjøre det bra, så vi får se, uttalte landslagssjefen.

Drillo mener uansett at fart i det offensive blir viktig for å slå Island.

- Tempo blir viktig. Vi må ha høyt balltempo og stor bevegelse. I tillegg må vi spille kompakt bakover, som vi pleier. Men tempo blir et nøkkelbegrep.

Norges trener tror ikke at Island vil legge seg bakpå på Ullevaal.

- De pleier ikke det og har ikke noe kultur for det. Men vi kommer uansett først og fremst til å fokusere på oss selv, uttaler Drillo.

Kampen mot Island spilles fredag klokken 20.00.
Du kan følge kampen minutt for minutt i vårt LIVE-system!

Reklame

Morsdag og valentine: Nå er det tilbud på blomster levert på døra

Kommentarer til denne saken